Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ВОЛЯ издига инженер за кмет на Пловдив и експерти за районите ВИДЕО
Важно ИЗБОРИ 2019

ВОЛЯ издига инженер за кмет на Пловдив и експерти за районите ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

На експерти залага партия ВОЛЯ в Пловдив за местните избори. Кандидат за кмет на града е инж. Никола Цветков – председател на секция „Отоплителна, вентилационна, климатична и хладилна техника, топло- и газоснабдяване“ в Пловдивската регионална колегия към Камарата на инженерите. Той е машинен инженер, специалист в областта на топлотехниката, бил е зам.-председател на Камарата на инженерите в България, има собствена фирма.

„Залагаме на хора специалисти, професионалисти в определени области, които не са членове на партията, и искат да работят за развитието на Пловдив. Нашето предимство е, че сме нови лица и искаме да оставим нещо за поколенията след нас. Като гледам кандидатите на другите партии, по-добър кандидат от нашия няма. Той е работил с всички общини като специалист и в детайли знае какво може да се промени в града. Може да се гордее с всичко, което е постигнал. Човек, който няма да лъже и краде, а ще работи честно за града, заяви Стефан Аксиев – председател на ВОЛЯ в Пловдив и водач на листата за общински съветници.

Сред приоритетите на кандидата за кмет на града инж. Цветков ще са чистият въздух, инфраструктурата, образованието, здравеопазването, озеленяването, енергийната ефективност, топлоизолацията. „Всички тези теми са залегнали и в платформите на останалите кандидати. Но ние се опираме на експертите. Предлагаме честно и открито управление на града. Прозрачност на всички действия и договори, за да знаят пловдивчани какво се случва с града. Ще се допитваме по всички теми до съгражданите ни. Познавам много експерти във всички области, но ако техните оценки и решения не се приемат добре от обществото, бих направил допитване до гражданите, за да видим къде бъркаме. Двамата ми сина със семействата си живеят в Пловдив. Не съм се стремил към властта, поканиха ме като експерт и приех да работя за града. Ще разчитам на пловдивчани, които искат да знаят и да мислят“, мотивира се инж. Цветков. Посланието му към пловдивчани е да гласуват по съвест.

При представянето на кандидата за кмет стана ясно, че всеки ден играе тенис. На въпрос как ще коментира думите на кмета Тотев, че той и Славчо Атанасов са като Надал и Федерер и на кой тенисист се определя , инж. Цветков заяви : „ Надявам се като Григор и аз да успея да бия Федерер веднъж. Знам, че има мощни политически сили, които имат мощни кандидати с мощно влияние, но нека дадем шанс на хората да избират“.

Партия ВОЛЯ ще води позитивна кампания. Водач на листата за съветници ще е Стефан Аксиев, а кандидатът за кмет ще е на едно от първите места.

Стефан Аксиев е роден в Пловдив. „Набор съм на Бойко Борисов и заедно бяхме в Школата за запасни офицери в Плевен. Завършил съм НСА, след това Академията на МВР. Имам 31 години стаж в МВР, бил съм шеф на дежурните части в града и всички тежки престъпления са минали през нас. Сега съм експерт по вътрешна сигурност в партия ВОЛЯ, консултирам фирми по сигурността“, обяви накратко биографията си той.

„Ще работим за Пловдив честно и открито. Всички решения ще взимаме с консенсус, а добрите предложения за града ще ги подкрепяме. Листата ни няма да е от 51 души. По-добре да са по-малко, но качествени хора, които да работят с желание, хъс и жар за развитието на града. Държим да бъде създадена средна класа в България, хората да получават достойни заплати и пенсии, да има качествено обучение за децата и те да не напускат България, а да живеят и работят тук“, каза Стефан Аксиев. Той коментира, че много качетвени хора не искат да се впускат в политиката.“ С раздут щат на администрацията стигаме до това България да е най-корумпиранита. Плащаме минимални заплати на хората и създаваме работещи бедни. Но стоим, мълчим, чакаме. Страх, безхаберие. Докога ще продължаваме така?, попита Аксиев.

Д-р Венцислав Гаров, Георги Попов, Христо Джугалов са кандидати за районни кметове и за съветници. В листата ще бъдат и Владимир Александров, адвокат Станимир Илийков, Сузана Николова и др. Допълнително ще бъде обявено за кои райони ще се борят кандидатите на ВОЛЯ.

Христо Джугалов е преподавател в Аграрния универистет, женен с две деца. Според него един кмет трябва да е на първо място омбудстман и да защитава правата на гражданите. „На второ място да е бащица на квартала – да осигурява средства, за да се развива района. На трето място да изповядва 10-те Божи заповеди, което е гаранция, че не е корумпиран. Това са трите опорни точки за работата на един кмет“, каза той.

По думите му местните избори са тест за всяка партия. „Ако го издържим – печелим кредит на доверие и отиваме на национални избори. Ако не – червен картон. Местните избори са важни, защото партията може да покаже реално какви са идеите й. Хората, които искат промяна и справедливо управление трябва да гласуват за личности. Ако бъда избран за районен кмет ще настоявам да има отделно перо в бюджета на района за подкрепа на граждански инициативи“, коментира Христо Джугалов.

Дерматологът д-р Денислав Гаров пък се обяви за съкращаване на раздутите щатове в администрацията и за по-малко зам.-кметове. Той е бил главен асистент в Катедра по кожни болести към Медицински университет Пловдив и управител на ДКЦ Изток Пловдив.

Известният треньор по карате Георги Попов също благодари на ВОЛЯ, че застава зад кандидатурата му като районен кмет. „Стремил съм се да не политизирам спрота и федерацията, в която участвам. Но с времето разбрах, че ако не вземеш участие в управлението, нищо не се получава. Повече от 10 години бях председател на Общинския съвет на спортните клубове, сблъскал съм се с такива неща, че се отвратих от разпределяне на ресурси и отношение към различните спортове. Завършил съм Спортната академия, работил съм като парашутен инструктур, пет години преподавах в ПУ бойни спортове. Живея в Пловдив от 1980 година, семеен съм с две деца. Член съм на Национално дружество „Традиция“ и участвам във всички възстановки, които пресъздават историята на България“, каза Георги Попов.

Адвокат Станимир Илийков, който ще е кандидат за съветник подчерта, че не се е занимавал с политика досега. Той работи от 20 години като юрист и се занимава с гражданско право. „ Чувал съм, че за да си в листата за съветници на някои партии, са дават пари. Когато ми предложиха да се включа в местните избори, попитах какво се очаква от мен. Отговориха ми – да работиш с всички сили в областта, в която си специалист и да гласуваш по съвест. Това ме впечатли. Считам, че мога и желая да дам нещо от себе си за развитието на този град. Имам две деца. Имам и много приятели, които са в чужбина. Мечая за времето, когато хората ще искат сами да се върнат в своя град, когато ще се чувстват горди, че живеят в Пловдив, ще са горди със своя кмет“, заяви адвокат Илийков. Сред проблемите на града, които посочи са: трафик, мръсен въздух, корупция, липса на паркинги. „ Има проблеми в здравеопазването и образованието, но ако стана съветник, бих работил за промяна на нормативната уредба на община Пловдив. Има много нормативни актове, които не работят, има институции, които работят на една трета от капацитета си и това трябва да се промени. Защо една голяма промяна да не започне от една малка партия, завърши адвокат Илийков. Той дпълни още, че се занимава с две организации, едната спортна, другата – благотворителна, свързана с деца в риск.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...