Новини от Пловдив » Пловдив » Епизод N-ти от делото срещу Райфъла: Бърза помощ, инжекции и искания за отводи
Пловдив Съд и Прокуратура

Епизод N-ти от делото срещу Райфъла: Бърза помощ, инжекции и искания за отводи

Делото срещу добилия известност в цялата страна Атанас Червенков-Райфъла отново бе изпъстрено с всичко друго, но не и с конкретика по същество, видя репортер на ПловдивПрес. Бизнесменът от почти 5 години е в ареста, след като прокуратурата твърди, че е поръчител на палежи, убийства и дълго време е деребействал и извършвал престъпления под тепетата. Основателят на една от първата частна Бърза помощ в Пловдив  днес се яви в Апелативия съд, куцайки и ожалвайки тежката си съдба и здравословно състояние.

Преди старта на делото той обяви, че настоява да му се осигури по-здрава банка, за да се облегне. Тричленният магистрастски състав дори му позволи да седне. В този момент Райфъла скочи и пожела да бъде извикана Бърза помощ заради тормозеща го бъбречна криза. След около 20 минути медиците пристигнаха и му беше сложена обезболяваща инжекция.Безконечните щения на подсъдимия обаче тепърва почваха. Той пожела делото срещу него да се гледа при закрити врати, да не бъде сниман и медиите да бъдат изведени от залата. Това не се случи и съдиите решиха процедурата да продължи публично.

„Срещу мен има политическа поръчка, цяла България го знае. Ето – пак ме снимат и пишат каквото си искат. Децата ми ходят на училище и това им се отразява, защото се разисква. Чувствам се зле здравословно и едва стоя на краката си, погрижете се“, заоплаква се Червенков, но воплите му останаха глас в пустиня.

Впечатление направи, че жена му – Евелина Червенкова, беше дошла на заседанието с впит по бедрата й клин, дълбоко деколте и с много грим. В залата тя беше в процесуално качество на защитник на своя съпруг и стоеше плътно до него, в компанията на другата му защитничка – Сузана Алекова.

От изнесеното на делото стана ясно, че Райфъла непрестанно пуска жалби за какво ли не. В тях присъстват дори лични снимки и чатове на една от предишните съдийки по делото срещу него. Червенков искаше отвод на целия съдебен състав, на прокурора Красимир Папаризов, дори на съдебния секретар, записващ дословно случващото се в залата, но според подсъдимия – тенденциозно.

След поставената му инжекция от Бърза помощ Райфъла видимо живна и намери сили да държи реч, за да обоснове исканията си. Той подскочи като ужилен и репликира съдията докладчик Деница Стойнова:

„Какво ми говорите и обяснавате елементарни неща – да не ме имате за слабоумен? И прокурорът хвърля неверни твърдения срещу мен – това са фойерверки без покритие. Искам и другият ми адвокат Илиян Василев да присъства тук и вземе позиция. Нужно е и останалите подсъдими да са тук, за да изяснят защо и те искат отводи“, каза Атанас Червенков.

Въпреки че съпругата му и адвокатката го навиваха да стартира днес гледането на делото по същество, той остана непреклонен.

„Почти 5 години ме влачат из пловдивските съдилища. Ужасих се вече, нямам сили. Искам отводи и поддържам всички свои жалби“, изстреля Райфъла.

Това доведе до кратко съвещание на тричленния съдебен състав. После магистратите обявиха, че делото ще продължи на 4 октомври.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...