Новини Пловдив » Важно » Кметът Димитър Иванов: Община „Марица“ остава независима и самостоятелна!
Важно Марица Регион

Кметът Димитър Иванов: Община „Марица“ остава независима и самостоятелна!

За празника на община „Марица“: Откриха нов етаж и ултрамодерна площадка в ДГ „Здравец“ в Граф Игнатиево

Многобройни подаръци направи кметът Димитър Иванов на децата и жителите на „Марица“ по повод есенния празник на общината и  Деня на независимостта – 22 септември.
Сред тях бяха театър за малчуганите и награди за победителите в летния фотоконкурс на община „Марица“. Най-голямата и приятна изненада обаче беше откриването на нов етаж и нова ултрамодерна детска площадка в двора на детска градина „Здравец“ в с. Граф Игнатиево.

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев, тримата общински съветници от селото Пламен Панчев, Георги Генчев и Никола Дончев и директорът на ДГ „Здравец“ Станка Колева.
Жителите на Граф Игнатиево, които с огромно с нетърпение очакваха разширението на забавачката, поздравяваха кмета Димитър Иванов и му благодаряха затова, че е спазил обещанието си.

Директорът Станка Колева също изказа признателност на градоначалника. „Днес е един щастлив ден и екипът на детска градина „Здравец“ благодари на всеотдайния кмет на община „Марица“ Димитър Иванов, затова че осъществи мечтите ни за по-голяма и просторна градина.“, каза Колева.

Отец Димитър отслужи водосвет за здраве и не пропусна да отбележи заслугите на градоначалника за изграждането на новия етаж и площадка за игра, която отговаря на всички европейски норми за безопасност.

Управникът попита малчуганите от забавачката харесват ли им новите придобивки и получи мощно „Да“.

„Няма нищо по-чисто, искрено и радващо сърцето, като това „Да“ на децата. Това за мен означава „Да“ на бъдещето и „Да“ – на доброто“, подчерта Димитър Иванов. Той посочи, че няма да пести усилия и занапред, за да се чувстват щастливи малките жители на община „Марица“.

„Днес е троен празник за  Граф Игнатиево – честваме Деня на Независимостта, есенния празник на общината и откриваме разширената детска градина. Радвам се, че има деца и млади хора, за да надграждаме това, което сме построили заедно. Когато сме задружни, успяваме в името на децата ни“, изтъкна управникът.

Той покани всички жители на площада в селото, където с тържество пред НЧ „Изгрев-1927 г.“ бе отбелязан празника на община „Марица“. В концерта участие взеха самодейните състави от селата Строево, Труд и Граф Игнатиево.
Най-аплодирана бе малката звезда на самодейците от с. Труд – 3-годишната Юлия Шопова, която очарова всички жители и гости на с. Граф Игнатиево с брилянтното изпълнение на песента „Маро льо, Маврудо“.

„Имам честта и удоволствието за 8-ма поредна година да Ви поздравя за есенния празник на община „Марица“ . На този ден, преди 111 години е обявена Независимостта на България. На днешния ден, преди 31 години, община „Марица“ за пръв път отбелязва празника си като свободна и самостоятелна община. Смятам, че изпълнихме приоритета си – да осигурим по-добро настояще и бъдеще на децата ни, изградихме детски градини, спортни зали, детски и спортни площадки, кметства и здравни служби.

Обещавам, че и в бъдеще ще продължим да пазим целостта и границите на община „Марица“ , както сме правили това досега. Гарантирам, че няма да се поддаваме на ничие чуждо влияние, нито ще застанем на колене пред желанията на разни политици за приобщаване на общината ни към някоя съседна. Никой и нищо няма да успее да внесе разцепление в нашите редици – продължаваме заедно напред, по-сплотени и по-силни от всякога. Защото ние искаме да живеем заедно, тук, в община „Марица“ , искаме да е това, което е в момента.“, отсече кметът Димитър Иванов.

Той награди победителите във фотоконкурса „Лято мое незабравимо, слънчево и вълшебно“. Грамота и селфи стик получиха спечелилите трето място Наталия Яланджийска от с. Калековец и второ място – братята Веселин и Антон Йотови от с. Скутаре. Призът за първо място – професионален фотоапарат, отиде при учениците от ОУ “Христо Смирненски“ в с. Строево.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close