Новини от Пловдив » Здраве » Пловдивски училища дариха близо 17 хил. лева в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”
Здраве

Пловдивски училища дариха близо 17 хил. лева в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”

Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги”, получи от пловдивски училища дарение в размер на 16 872,33 лв. Средствата бяха събрани в първия учебен ден, 16 септември. Много училища от всички райони на Пловдив се включиха в инициативата да дарят парите за цветя в полза на кампанията, посветена на изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

С благодарствено писмо към ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“:

Скъпи ученици, родители, учители,

Сърдечно Ви благодаря от името на всички наши малки пациенти и целия медицински персонал на УМБАЛ „Св. Георги“ за вашето ентусиазирано участие в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности.

Вашите общи усилия направиха пловдивските училища най-големия дарител в кампанията. Събраните средства по повод Първия учебен ден са 16872,33лв, най-голямото дарение, което е постъпвало до момента в дарителската сметка.

Разпространете идеята на тази кампания! Направете я Ваша цел и желание! Нека осъзнаем, че високите цели са достижими с упоритост и дръзновение! Хиляди детски очи са вперени във вас и очакват помощ, утеха, съчувствие, радост!

Благодаря още веднъж сърдечно! Бог да ви пази!

Скъпи районни кметове и служители в районни кметства на Пловдив,

Благодаря и на вас, че приехте присърце нашата инициатива, че я разпространихте и горещо подкрепихте. Без вашата намеса нямаше да има такъв успех и единодействие. Чрез тази дарителска кампания вие правите крачки към реализацията на мечтите, на хилядите хора, които вярват във вас и разчитат на вас. Нека Господ ви закриля във вашите добри намерения!

Проф. Иван Иванов

26.09.2019 г.”

Информация за инициатава, нейния напредък и благодетели всеки може да открие на сайта и фейсбук страницата на кампанията: www.child.unihosp.com и

www.facebook.com/childunihosp

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...