Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Пловдив стана част от водещата платформа за онлайн търговия на ebay – Export Revivial
Бизнес Пловдив

Пловдив стана част от водещата платформа за онлайн търговия на ebay – Export Revivial

Пловдив заедно с още други 11 града по света стана част от водещата платформа за онлайн търговия в световен мащаб на ebayExport Revivial. Тя е насочена към местните търговци, които чрез силата на технологиите стигат до глобалния пазар, развиват се и по този начин осигуряват работни места на хората от региона.

За първи път в града под тепетата, България и цяла Югоизточна Европа се провеждат обучения на фирми от малкия и среден бизнес по програмата Export Revivial. Програмата е подкрепена от Министерство на икономиката, община Пловдив и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival.

България се нарежда до страни като САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Русия, Ирландия, Италия, в които се е провела инициативата, дала тласък за развитие на малките и средни предприятия.

„Пловдив стана известен като най-голямата индустриална зона не само в България, но и югоизточна Европа с големите инвестиции и компании. Градът ни е известен и с това, че има голям потенциал, наситеност на предприемачи, малък и среден бизнес и голяма динамика в търговията“, заяви в обръщението си към участниците заместник-кметът Стефан Стоянов.

Той изрази надежда, че фирмите ще успят да се възползват максимално от платформата, както и да се осъществи добро позициониране на българските стоки и услуги, както и включване на още компании в програмата Export Revivial.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...