Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Показанията на тъщата на обвинения в убийството на родителите си Караджов пълни с противоречия
Пловдив Съд и Прокуратура

Показанията на тъщата на обвинения в убийството на родителите си Караджов пълни с противоречия

Ваня ДРАГАНОВА

Показанията на тъщата на обвинения в убийството на родителите си бивш полицай Венцислав Караджов са пълни със странни противоречия. А те са ключови, защото 10 дни след убийството Мария Рекина е съобщила, че зет й е излизал от дома им във фаталната вечер. Оттогава тя отрича този факт и твърди, че е казала това под нечуван натиск и заплахи, в които е била убеждавана, че Караджов е психопат от дете, че някоя вечер ще задуши дъщеря й Каля с възглавницата, докато спи, и че внукът й Алекс ще бъде изпратен в ТВУ, където е пълно с насилници.

„Още от първите разпити ме притискаха да кажа, че Венцислав е убил Цветан и Божура Караджови, че имат неопровержими доказателства срещу него, че цялото семейство сме организирана престъпна група. Бях в шок, не знаех какво ми се случва, виждах мебелите вкъщи не реално, а като спомен от много отдавна. И когато ми обясниха какво го чака Алекс, реших да им кажа нещо от това, което искат да чуят. Така съобщих, че Венцислав е излизал вечерта на 15 май 2016-а“, разказа днес пред Пловдивския апелативен съд Рекина. Над час тя обясняваше как е била притискана и как тогавашният зам.-шеф на пловдивската полиция Георги Георгиев е замахнал да я удари и после залепил снимките на труповете в лицето й, защото тя отказвала да ги разгледа. Именно Георги Георгиев е полицаят, пред когото тя е съобщила за излизането на Караджов.

„Как избрахте да останете насаме именно с него и при всички ваши твърдения за натиск точно на него да кажете, че Караджов е излизал“, попита я съдебният състав. „Цялото му поведение сочеше, че е началник, затова. Но не е вярно, че Венцислав е излизал тази вечер, беше си вкъщи“, отговори Рекина.

Във въпросния разпит обаче тя разказва с големи подробности как дъщеря и зет й са излезли заедно във въпросната вечер и описва дори кой как е бил облечен. „Откъде дойдоха тези детайли, ако всъщност той не е излизал?“, попитаха съдиите. Рекина обясни, че тогава спомените й от случая били пресни, затова и помнела кой как е бил облечен.

На 16 май 2016-а тя е подписала протокола с показанията си с уточнението, че ги е дала доброволно. Днес обаче твърдеше, че е сложила подписа си, защото не е чела протокола, била в тежко душевно състояние.

На първа инстанция Венцислав Караджов получи доживотен затвор за убийството на двамата си родители, с които бил в крайно лоши отношения заради собствеността върху семейния имот на ул. „София“ в „Смирненски“.

Още новини по темата

Тъщата на Караджов искала да каже истината за убийството, но след разговор с дъщеря си
Караджов: Делото срещу мен е: Глухият чул, че слепият видял

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...