майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Тотев към Савина: Пак може да се срещнем и да работим (ВИДЕО+СНИМКИ)
Важно Градът Общество

Тотев към Савина: Пак може да се срещнем и да работим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Савина Петкова: За мен беше чест да бъда председател на Общинския съвет в Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА, plovdiv-press.bg

С вълнуващо слово на председателя на ОбС Савина Петкова започна последната сесия на местния парламент. „За мен беше чест да бъда 4 години председател на Общинския съвет“, каза Савина Петкова. Тя благодари на кмета Иван Тотев и съветниците за съвместната работа. Всички съветници, които присъстваха в залата, получиха за спомен от отиващия си мандат плакети с герба на Пловдив и логото на ЕСК Пловдив 2019. Другият подарък за представителите на местния парламент бе книга със снимки на най-емблематичните места на Пловдив.

„Колеги, за всички е ясно – краят на мандата дойде. След по-малко от месец ще бъде избран съставът на новия Общински съвет, който след около месец ще положи клетва. Днес е последната сесия и от ръководството сме подготвили за всички вас по един символичен дар“, обърна се към съветниците Савина Петкова и подчерта, че днешната сесия ще е малко по-различна от останалите.

„Бяхме заедно през тези 4 години, заедно дебатирахме, заедно спорихме, заедно решавахме, заедно се радвахме, заедно се смяхме. И заедно понякога правехме така, че да прехвърчат искри между нас в тази зала. Но надявам се, че всеки от вас ще запомни преди всичко доброто, което сме сторили. Повечето от вас се готвят за предизборна кампания и ви пожелавам успех. Преди 4 години вие ми дадохте доверие в аванс като ме избрахте за ваш председател. Благодаря за това! За мен беше чест да бъда председател на Общинския съвет! Благодаря за доверието, за вниманието, за подкрепата! Силно се надявам да съм се справила прилично, така че да не съм посрамила нито вас, нито себе си, нито институцията, която представлявах през тези 4 години. Пожелавам ви да бъдете здрави, успешни и удовлетворени от това, което сме правили тук. Когато една врата се затваря, се отваря друга. Пожелавам ви това, което ви очаква зад тази врата да ви нои удовлетворение и да бъде успешно за вас!“, пожела Савина Петкова на колегите си в Общинския съвет.

Тя благодари на кмета Иван Тотев, зам.-кметовете, секратаря на община Пловдив Ангелина Топчиева, на административното звено на ОбС. „Всичко, което вземахме тук като крайно решение е плод на една екипна работа. Без експертите в община Пловдив и Общинския съвет нямаше да постигнем нищо от това, което сме постигнали. Благодаря, колеги! За мен беше чест да съм председател на Общинския съвет!, завърши Савина Петкова, а залата избухна в аплодисменти.

След нея думата взе кметът Иван Тотев. Той се връна назад в годините и сподели, че е познавал Савина Петкова още, когато е била юрист в Община Пловдив. „Нямал съм и секунда съмнение в това, че вие може да бъдете прекрасен председател на ОбС. Вие балансирахте между различни политически интереси и внасяхте баланс в много острите дебати, които понякога ставаха в ОбС. Благодаря за страхотната работа през тези 4 години!. Искам да ви връча почентен плакет, който ще ви остане за спомен. Но недейте да затваряте вратата, защото за всеки един животът продължава и не е невъзможно да се срещнем някъде пак заедно в житейския път и да работим“, обърна се към Петкова кметът.

 

Освен това те се сдобиха и с книга с фотографии на най-емблематичните места на Пловдив, плакет с герба на града и логото на ЕСК Пловдив 2019.

Савина Петкова не е сред кандидатите за общински съветници на предстоящите местни избори.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...