Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Рени Стефанова:  Ще вложа цялата си душа в „Северен“!
Важно ИЗБОРИ 2019 Интервю Мнения

Рени Стефанова:  Ще вложа цялата си душа в „Северен“!

Рени Стефанова

Адвокат Рени Стефанова е родена и израснала в гр. Пловдив в кв. „Кършияка“ и понастоящем живее там. Завършила е ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” в град Пловдив  и ПУ „Паисий Хилендарски” –  специалност  „Право”.

От края на 1999 година работи като адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив. Има следдипломна квалификация „Право на Европейския съюз”. Председател е на състава на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Район „Северен”, Община Пловдив. Има едно дете.

На тези местни избори Рени Стефанова е кандидат за кмет на Район „Северен” и за общински съветник от листата на Коалиция  „Кауза Пловдив“.

– Адвокат Стефанова, какво е за Вас град Пловдив и какво Ви свързва с Район „Северен”?

– Целият ми съзнателен живот е минал в този град. Родителите на баща ми са имали къща в кв. „Кършияка“. Учила съм в родния си град. От почти 20 години работя като адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив. Живея и работя в район „Северен” на бул. „Марица” – север. Явно не искам да напускам този район на града.

– Освен, че не искате да го напускате, явно искате и да осъществявате управлението му?

– Обичам район „Северен“. Боли ме за неуредиците, с които самата аз се сблъсквам ежедневно. По два пъти на ден минавам пеш по бул. „Марица” – север – от вкъщи до офиса. Да вървиш пеш там е голямо предизвикателство – разбити тротоари, автомобили, паркирали уж за малко по тях – обикновено в близост до сградата на Община „Марица“, разхождащи се кучета без каишки покрай реката, поради липса на достатъчно места собствениците им да ги пускат да тичат на воля. Затова преминаваш от единия тротоар на другия, съблюдавайки всичко това. Приключение е и да шофираш там. От северната река на т. нар. булевард има непрекъсната колона от паркирали автомобили и две коли няма как да се разминат.

Воденето на децата до ОДЗ „Славей”, минавайки по улица „Тимок”, също е интересно. От няколко месеца синът ми всяка сутрин ме пита кога тротоарът най-накрая ще бъде довършен, тъй като явно някакъв ремонт е започнат, а аз шеговито му отговарям, че сигурно ще се случи, когато аз стана кмет на района. После следват обяснения какво точно значи кмет…

А за вътрешнокварталните улички и тротоари около „Гранд хотел Пловдив” какво да кажа… В този скъп бизнес район в близост до Международния панаир, където винаги има много туристи, хората трябва да гледат в земята като вървят, иначе има опасност да не стигнат, за където са тръгнали.

– Виждам, че изключително много се вълнувате от неуредиците, но как Вие смятате, че могат да се разрешат тези проблеми?

 – За вътрешнокварталните улички и тротоари е ясно как – с качествени ремонти, а не майките с детските колички да ги управляват все едно са на офроуд.  За бул. „Марица” – север – да се реализира проектът и да се направи същото, каквото направиха  с бул. „Марица” – юг – сега по единия не смееш да минеш, а по другия – с удоволствие го избираш като желан маршрут.

– Адвокат Стефанова, какви други проекти има заложени, но все още нереализирани за Район „Северен”?

– Проект има за извършване на основен ремонт на павираната част на бул. „Дунав” чрез премахване на паважа, поставянето на асфалт, осветление и велоалея в северната му част. Има проект за цялостната реконструкция на ул. „Рогошко шосе”. Скоро минавах оттам с автомобил – в много лошо състояние е, с дупки, кръпки.

– Какво е състоянието на детските и спортните площадки?

– В Район „Северен” има много детски площадки,  които са в лошо състояние и не се поддържат. Спортните площадки са малко. От детски и спортни площадки винаги има нужда, така че всяко пространство, подходящо за изграждането на такива, би следвало да се оползотвори.

Вие сте майка… Има ли проблем с приема на деца в детски заведения в района?

– Има, разбира се, дори аз самата се сблъсках с този проблем. Приемът в детски ясли е много труден. Трябва задължително да се отвори поне още една детска ясла. Приемът в детските градини също не е за подценяване. Разбира се, че е хубаво да има и поне още една детска градина, за да не треперят постоянно родителите дали децата им ще могат да посещават такава. По отношение на ДГ „Захарно петле” има проект, който включва реконструкция и разширяване чрез изграждане на допълнителна постройка и създаването на още две групи.

– Какво мислите за проблемите с парка зад хотел „Санкт Петербург” и градинката до Пешеходния мост, известен като парк „Моливчета”?

 – По отношение на всички паркове и градинки моята позиция е неизменна – ще работя с всички сили и средства за запазването и поддържането им. Зелените площи са от изключителна важност. Живеем във втория по големина град в България, който има голяма индустриална зона, която замърсява въздуха на града. Децата ни имат нужда да растат в чиста среда, възрастните хора да могат да се разхождат и почиват сред зеленина. Не смятам за редно да се застрояват тези места. Следва да се отредят други терени за такива цели.

– Ще се борите ли срещу незаконното строителство в ромските махали?

 – Ще се боря за премахването на всяко незаконно строителство, а не само това в ромските махали, както и за премахване на нерегламентираните сметища, каквото е това на ул. „Дилянка”, точно до училище „Панайот Волов”. Недопустимо е съществуването му. Все пак нали уж сме Европейска столица на културата… Трябва да личи това.

– Мислите ли, че ще можете да се справите с всичко това?

– Винаги си поставям високи цели. За да вървиш напред и да се развиваш трябва да имаш желание за работа и да влагаш много страст в нея и във всичко, което правиш. Само така се постигат добри резултати. Ако жителите на Район „Северен” ми гласуват доверие и ме подкрепят в местните избори на 27 октомври, като гласуват с номер 13, ще мога да Ви покажа за какво говоря и ще вложа цялата си душа в това.

 

Коалиция „КАУЗА ПЛОВДИВ“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...