Новини Пловдив » Градът » Устойчива култура, достъпна за пловдивчани, е визията на БСП за България
Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Устойчива култура, достъпна за пловдивчани, е визията на БСП за България

„Богатото културно наследство на Пловдив да е достъпно за пловдивчани, а културните институти в града ни да се развиват устойчиво – са част от приоритетите в управленската ни програма”. Това изтъкна кандидат-районният кмет на Западен от левицата Десислава Йорданова на среща, инициирана от директори и продуценти на културни институции и фестивали в града под тепетата.

„Ние сме за достойно приключване на „Пловдив – европейска столица на културата” – след прецизен финансов и художествен анализ на резултатите от „Пловдив 2019”. Настояваме за балансиран и изграден според високи професионални критерии ежегоден културен календар на Пловдив” – каза още Йорданова. Заедно с нея на срещата бе и Тодор Стоилов, кандидат за районен кмет на „Централен”, в които са базирани всички културни институти.

На поканата на организаторите към всички политически сили, участващи в предизборната надпревара, не откликна единствено ГЕРБ, стана ясно на срещата. На нея инициаторите предложиха Меморандум за разбирателство. Идеята е културата да не се политизира, а постигнатото да се надгражда.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!