Новини Пловдив » Пловдив » Водачът на корсата ковчег карал със 150 км/час
Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Водачът на корсата ковчег карал със 150 км/час

Огнян Дебелаков

Ваня ДРАГАНОВА

Водачът на корсата ковчег, която се блъсна в стълб и загинаха две момчета, е карал със 150 км/час. Това разказва оцелелият пътник в колата Жоро Илиев, по чиито спомени секунди преди сблъсъка километражът бил заковал на 150. Същият свидетел заявил пред разследващите, че шофьорът Огнян Дебелаков, който няма книжка, е карал много пъти преди това из „Столипиново“. Всичко това стана ясно по време на съдебното заседание, на което съдия Елена Захова остави Дебелаков в ареста.

„Случаят е христоматиен – неправосопособен водач, с 1,55 промила алкохол, два смъртни случая и една средна телесна повреда“, заяви прокурорът Георги Пенев. Той настоя Дебелаков да получи мярка „задържане под стража“ и с мотива, че от самия факт на принадлежността на водача към конктрения етнос може да се извлече реална опасност той да извърши друго престъпление, ако излезе от ареста.

„Конституцията гарантира равни права на гражданите от всички етноси. Случаят е с много по-висока от обичайната степен на обществена опасност и оттам идва рискът от извършване на друго престъпление“, реагира съдия Елена Захова.

Преди да потеглят с опела на 29 септември, ромите пили доста водка и ракия на ромска сватба. След това се качили на колата и Огнян Дебелаков я подкарал с бясна скорост. В цялото семейство книжка имал единствено дядото, който е таксиметров шофьор. Бащата Митков Дебелаков и синовете му Огнян и Васко са неправоспобни водачи, но независимо от това бащата купил колата броени дни преди инцидента.

Още новини по темата

Шофьорът, който пиян и без книжка уби двама, не знае кога е роден
Пияният без книжка, който уби двама приятели, влезе в ареста от болницата

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!