Новини Пловдив » Автомобили » Електрическото BMW 1-Series излиза на пазара през 2021 г.
Автомобили Бизнес Посоки

Електрическото BMW 1-Series излиза на пазара през 2021 г.

bmw-1-series
bmw-1-series

Изцяло електрическата версия на BMW 1-Series ще излезе на пазара през 2021 г., като това ще бъде и най-достъпният като цена модел на ток на баварците, съобщава Auto Express.

Електромобилът ще получи индекс i1, а параметрите му ще бъдат подобни на пуснатите неотдавна модели i3s и Mini Cooper SE. Това означава мощност от 184 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Все още обаче няма ясно за батериите, които ще се използват, тъй като при i3s те са с капацитет 32,6 кВт/ч, което стига за пробег до 270 км, а при Mini Cooper SE са съответно с 42,3 кВт/ч и стигат за 310 км.

Вече е известно, че сегашният електромобил на BMW – i3, чиято цена в Германия стартира от 39 650 евро, няма да получи директен наследник след края на жизнения си цикъл. Вместо това, баварците ще предложат кросоувър на ток – iX1, а названието i3 на по-късен етап ще бъде дадено на чисто електрическа версия на 3-Series.

Според директора на подразделението BMW I – Роберт Ирлингер, модулната платформа с предно предаване е достатъчно гъвкава, че да бъде използвана и за електрически модели. Именно тя ще бъде в основата на бъдещата масова електрификация, която концернът подготвя.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close