Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Славчо Атанасов подписа Меморандума за зелената система на Пловдив
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Славчо Атанасов подписа Меморандума за зелената система на Пловдив

Славчо Атанасов

Кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО, Славчо Атанасов подписа Меморандума за развитието на зелената система в Пловдив, която от Съюза на ландшафтните архитекти предложиха на среща с кандидатите за кметове и техните екипи, провела се във вторник.

„Категоричен съм, че е нужна изключително много работа за възстановяването на парковете  и градините, както и за изграждането на нови, и облагородяването на междублоковите пространства. Ние имаме програма, както и готови проекти за три нови парка. Един от тях е за 76 дка в район „Тракия“, който стои готов още от моя първи мандат. Наложително е и създаването на отдел „Зелена система“ в общината и аз се радвам, че всички се обединяваме около това“, подчерта Славчо Атанасов.

Освен създаване на структура в общината, която да планира и отговаря за развитието на зелената система, меморандумът предвижда и мораториум върху преотреждането на зелени площи до достигането на необходимия минимум по норматив от 20 кв. м на жител и преразглеждане на ескизния проект за изменение на Общия устройствен план на Пловдив, който предвижда отнемането на 2265 дка от зелената система на Пловдив. Мораториумът върху промяната на статута на зелените площи е задължителен, ако искаме да дишаме чист въздух и възстановим екоравновесието в Пловдив, подчерта Десислава Желязкова, кмет на район „Западен“ през 2011-2013 г. и кандидат за кмет на района от екипа на Славчо Атанасов сега, която взе участие в срещата със специалистите по озеленяване.

Тя бе категорична, че има изключително добра програма за развитие на зелената система на Пловдив до 2025 г., процедирана и приета през 2010-2013 г. от Общинския съвет на Пловдив, но неизпълнявана досега. „Необходима е политическа воля от страна на управляващия екип, който ще влезе на „Стамболов“ 1 след 27 октомври, тя да бъде изпълнена“. По думите на Десислава Желязкова трябва да се обърне сериозно внимание на това специалисти по озеленяване да има във всеки един район на Пловдив, като им се осигури достойно заплащане, отговарящо на компетенциите им.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...