Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Стартира Международната конференция по изкуствен интелект в Пловдив
Общество Пловдив

Стартира Международната конференция по изкуствен интелект в Пловдив

Първата международна конференция по изкуствен интелект и Е-лидерство ще се проведе в Пловдив днес и утре. Официалното откриване и докладите в двата модула ще преминат в Ивент център „Махатма Ганди” и технологично оборудваните зали на тех парка. Форумът преминава под патронажа на Еврокомисар Мария Габриел, към която организаторите отправиха дигитална покана със специално разработен към нея технофилм.

Ораганизаторът „Тех Парк Оптела” АД има за цел да събере заедно специалисти, учени, преподаватели и докторанти за участие с доклади, за контакти и дискусии, както и всички, които желаят да научат повече за развитието на изкуствения интелект и принципите на е-лидерството. Темите са водещи в програмите на образователния комплекс към технологичния парк в Пловдив – Международното висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди”, колеж „Омега”, Частната професионална гимназия по информатика и компютърни науки и Индийския технологичен университет – България.

Близо 50 учени и изследователи в областта на високите технологии ще представят и обсъдят своите нови идеи, резултати от научни изследвания, приложения и опит. Гости – лектори в първи по рода си форум са чуждестранни представители на академичните среди, между които лектори от Турция и Индия. Пленарни доклади ще изнесат именити български учени като акад. Васил Сгурев, акад. Минчо Хаджийски и проф. Стоян Марков.

Участници и гости ще могат да видят през първия ден на форума аудиовизулния продукт 3 в 1 „Героите от САЩ`94” и да разгледат обновената база на тех парка.

Официалното откриване на конференцията е на 10 октомври /четвъртък/ от 10.00 часа в Ивент център „Махатма Ганди” на „Тех Парк Оптела” АД, ул. Вълко Шопов” 14, ет.1.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...