Новини от Пловдив » България » Борисов към ГЕРБ: Който иска да живее по-луксозно, няма място при нас
България Важно

Борисов към ГЕРБ: Който иска да живее по-луксозно, няма място при нас

Премиерът Борисов отправи предупреждение към структурите на ГЕРБ да си извадят поуката от скандал „Апартаментгейт“, който е нанесъл тежки вреди на партия. „Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите. Всеки, който прецени, че трябва да живее по-луксозно от останалите, няма място при нас“. Предупреждението Борисов отправи на среща с партийния актив в Ямбол. Той бе придружен от земеделския министър Десислава Танева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Сливен.

„Най-много ние вярваме в демокрацията. Най-демократичното е да върнеш властта на онзи, който ти я е дал“, подчерта той.

5,6 млрд. лева са дадени за здравеопазване. Близо 4 млрд. сме дали за националната сигурност и повишаването отбранителните способности на армията тази година, посочи премиерът. По отношение на българската икономика Борисов изтъкна, че за пръв път износа превишава равнището на вноса.

Според премиера битката на местните избори ще бъде много тежка.

Той призна, че това е единствената партийна среща, на която присъства. „Не присъствам, защото всички микрофони са насочени към мен. А в ГЕРБ имаме прекрасни хора, имаме вече добри ръководители. Дори на предизборната кампния в София не отидох, защото Йорданка Фандъкова вече има опит и може сама да се справя“, обясни премиерът.

И разкри, че е дошъл в Ямбол, за да успокои духовете. Както е известно в ГЕРБ-Ямбол имаше разнобой за кметската номинация. След като сне доверието си от досегашния градоначалник Георги Славов, партията издигна областния управител Димитър Иванов. „Какво толкова делите в тоя Ямбол?“, зачуди се Борисов.

„Ще ходя още един път в Шумен, защото там битката с ДПС минава граници. Демокрацията и честните избори са толкова важни, колкото всичко останало. В смесените райони, а и по принцип, основният ни опонент е ДПС, защото те са единствената организирана партия“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и тревожната ситуация в Сирия и заяви, че поддържа контакт с Турция, за да се следи създалата се ситуация. Премиерът посочи и проведения в четвъртък телефонен разговор между него и Майк Помпео, държавния секретар на САЩ, с когото също са обсъдили проблема в Сирия.

„Не бива войната в Сирия да предизвика огромна бежанска вълна към нас“, категоричен бе Борисов. Той настоява споразумението между Европейския съюз и Турция да се спазва, за да се предотвратят подобни кризи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...