Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » На Колежа: Крановете, багерите и камионите са повече от работниците (СНИМКИ)
Ботев Важно Градът Спорт Спорт Важно

На Колежа: Крановете, багерите и камионите са повече от работниците (СНИМКИ)

Борис ВЕЛЕВ, plovdiv-press.bg

Минаха почти 2 месеца, откакто Георги Самуилов, Бойко Борисов и градските управници под тепетата официално откриха дострояването на стадион „Христо Ботев“. Мечтата на половин Пловдив да види завършен Колежа и „канарчетата“ да зачуруликат отново на него изглеждаше близо. Привържениците на Ботев обаче от няколко декади са свикнали да чуват обещания за розови бъднини, а после нещата не се нареждат по план.

И сега „жълто-черното“ семейство е затаило дъх и не знае да се радва ли, да се ядосва ли. Причината – на Колежа 50 дни след рестарта не се случва почти нищо. Няма струпване на работници и не кипи усилен труд, както се казва. Напротив – на стротелната площадка е вяло, хората се броят на пръсти.

Фотооко на ПловдивПрес засне днес преди обед точно какво се случва на митичния стадион „Христо Ботев“. А то е следното: Багерите, крановете и камионите имат числен превес над бачкаторите. Мъжете с гащеризони се чудят какво да правят и най-често избират почивка – седнали, където намерят.

Още по-странно е, че заснехме група от трима работници да извършва нещо наподобяващо „лъскане“ на арматура. Дейност, която ни е трудно да си представим как ще доведе до реален рестарт на дострояването.

И така, равносметката: Един работник върши нещо на Централната трибуна. Друг до него, с багер, гребе от пръстта и я събира на купчина до Южната трибуна. Най-вероятно тук хората целят отводняване на затлачените с вода и кал системи, за да се избегне свличане. Камион извозва отпадъците. На трибуна Север четирима работници са се захванали да чистят някаква желязна конструкция. Край тях се суети охранителят на обекта, който убива скуката с непрестанни тегели напред-назад. Край трибуна Север щъка и индивид с капела на главата, чиято цел е неясна. Там е стоварена и купчина от арматура, която чака да бъде монтирана. Двата крана пък стоят неподвижни и неизползваеми към момента.

Това е!

Припомняме на Георги Самуиилов, че иде зима и тогава вероятно ще е по-трудно да се действа активно. Сега е моментът. Естествено, ако петролният бизнесмен не изчаква нещо друго – да минат местните избори на 27 октомври и 3 ноември (балотажи), след които каруцата може и да се обърне. А след това – пътища много…

 

 

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...