Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Румен Петков: Пазарят на безценица военни имоти край Пловдив
Бизнес Важно Градът Политика

Румен Петков: Пазарят на безценица военни имоти край Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

На безценица са продадени военни имоти край Пловдив. Такова разграбване не е имало в последните 30 години. Това заяви в Пловдив лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

„Край Куклен, в местността „Капсида“ е продаден терен с площ от 115 дка за 829 072 лв. на фирма с 5000 лв. капитал. Излиза, че един декар струва 8 000 лв. Парцелът може да бъде използван за летищен комплекс или за икономическа зона. Това е скандално и министър-председателят трябва да се намеси и такъв тип сделки да бъдат спрени“, призова Румен Петков.

Победител в търга е фирмата „Агро Търговия” ООД с управители Пламен Панчев и Илиан Лангаров, а заповедта на министър Красимир Каракачанов е от 20 септември. Панчев е един от собствениците на строителната група „Сиенит“.

Вторият имот е също в местността „Капсида“ край Куклен. Фирмата „Лъч Трейд” с управител Лъчезар Гроздев купува 16 дка за 256 840 лв.

„Двата терена са със статут на земеделска земя. Третият имот е в село Караджово, община Садово 16 дка са продадени за 212 000 лева . В терена има 11 сгради с общо 3500 кв.м. застроена площ и е определен като производствена база.“ , коментира Румен Петков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...