Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов към Брюксел: Спрете с нападките срещу Ердоган, вие сте далеч, но границата ни е тук!
България Паметни фрази Политика

Борисов към Брюксел: Спрете с нападките срещу Ердоган, вие сте далеч, но границата ни е тук!

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Към днешна дата мога да потвърдя, че с президента Ердоган имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството, и турските власти абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България. Това коментира премиерът Бойко Борисов.

Борисов е категоричен, че споразумението с Турция трябва да работи. „Ще настоявам колегите в Брюксел да спрат с тези нападки непрекъснато, защото Брюксел е далеч, турската граница е тук и там (Турция-бел.ред.) има близо четири милиона бежанци“, подчерта премиерът.
„Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви Борисов.

Министър-председателят подчерта за пореден път, че към момента имаме нула миграционен натиск, затова не вижда никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери.

Според него решението е дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулирането на събитията в Сирия. „Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим“, коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...