Новини Пловдив » Полиция » Спецсилите на МВР заловиха 151 нарушители на пътя за по-малко от денонощие в Пловдив
Пловдив Полиция

Спецсилите на МВР заловиха 151 нарушители на пътя за по-малко от денонощие в Пловдив

Две специализирани полицейски операции (СПО) са проведени през последното денонощие от служители на сектор Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив, съобщиха за ПловдивПрес от областната дирекция на МВР. Действията са част от активните мерки на областната дирекция на МВР за опазване на обществения ред и безопасност на движението.

За времето от 14.00 ч. до 22.00 ч. вчера, е осъществен засилен пътен контрол в града. Общо са проверени 291 лица и 151 МПС. Констатирани са 120 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които е взето административно отношение.

36 са случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобили и 2 – на каски от мотористи. Технически неизправни са били 6 МПС, 4 – с прекратена регистрация, едно – с изменена конструкция. Засечен е водач под въздействие на алкохол, 6 са били с отнети сумпс за неплатени глоби, 4 неправоспособни, мобилни телефони по време на движение неправомерно са ползвали 7, а 14 са нямали редовни пътни документи.

Втората акции е стартирала след 22.30 ч. снощи и приключила в 1.00 ч. днес. Акцентът при нея е поставен върху спазване на Закона за здравето, Закона за закрила на детето и пътната безопастност около нощни заведения. Проверки са извършени в две дискотеки – на бул. Дунав и ул. Кап. Райчо. Общо са проверени 285 лица и 18 МПС. Съставени са 4 акта и протокол по Закона за здравето, 10 по ЗБЛД, 10 фиша по общинската наредба и 2 по ЗДвП.

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close