Новини Пловдив » Градът » Инж. Йордан Василев: Незрящите хора заслужават повече подкрепа!
Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Инж. Йордан Василев: Незрящите хора заслужават повече подкрепа!

Кандидатът от БСП за България за кмет на район Източен инж. Йордан Василев посети Националения център за рехабилитация на слепи в навечерието на Международния ден на белия бастун. Велик Атанасов – председател на Съюза на слепите в България – Районна организация Пловдив, Стефан Данчев – управител на Национален център за рехабилитация на слепи и служители в рехабилитационния център разговаряха с кандидата с №56 повече от час.

На срещата стана ясно, че най-сериозните проблеми в центъра са липсата на финанси и липсата на разбиране от страна на държавата и общината. Справят се със собствени средства, кандидатстват по проекти, но финансите не са достатъчно. „Когато вдигнат от следващата година заплатите на учителите, а при нас няма промяна, дали нашите кадри ще останат тук, или ще предпочетат да се развиват другаде?“, попитаха представителите на Националения център за рехабилитация на слепи.

„Поради статута на използвания от нас имот, който е частен, общината не желае да съдейства с облагородяване на тротоарните площи край него“ – оплакаха се още те и споделиха, че в София е имало същият проблем, но там общината се е отзовала.

Представителите на центъра запознаха инж. Василев с дейността си и обясниха, че тук  незрящите могат да придобият различни професии – готварство, компютърна грамотност, грънчарство и др.

„Реализацията впоследствие, обаче, е изключително трудна за хората, с които работим. Липсва комуникация между работодатели и незрящи“, обясниха обучителите.

След обиколка из рехабилитационния център инж. Василев категорично заяви, че ако на 27 октомври му бъде гласувано доверие за кмет на район „Източен“ с № 56, той изцяло ще подпомага дейността на центъра. „Хората с бели бастуни заслужават повече подкрепа, те не са втора ръка хора!“, каза инж. Йордан Василев.

Той положи цветя пред барелефа на Христо Белобрадов – първи ръководител на Центъра за рехабилитация на слепи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close