Новини Пловдив » Важно » Славчо Атанасов: Пари за Пловдив ще има, независимо кой е кмет
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Славчо Атанасов: Пари за Пловдив ще има, независимо кой е кмет

Кандидатът за кмет на Пловдив от НФСБ и ВМРО – БНД Славчо Атанасов не спира срещите си с пловдивчани. Всеки понеделник той прави приемна за граждани още от първия ден, в който бе избран за народен представител. Стотици хора минават, има най-различни казуси – от тежки семейни и социални проблеми до хора, които имат активна гражданска позиция и идват да дискутираме проблеми, свързани с развитието и бъдещето на Пловдив, споделя Славчо Атанасов. Никого не връщам и винаги ми е приятно да общувам с пловдивчани. Това е важно за мен, защото повечето точки в програмата и обществения договор, които предложих на хората, дойдоха именно от тези срещи, допълва Славчо Атанасов.

„Днес например ме питаха вярно ли е, че ако ме изберат за кмет, правителството ще спре парите за Пловдив. Така се говорело из града.

Аз обясних на хората, че най голямата измама, мантрата, която се тиражира през последните години от местната структура на ГЕРБ е, че за Пловдив ще има пари, само ако кметът е от управляващата ГЕРБ.

Дадох им конкретни цифри. В моя мандат от държавата получих 52 млн.лв. и допълнително 17 млн.лв. целево за разширяването на пистата на летище Пловдив. След мен, Иван Тотев получи 56 млн. лв. през първия си мандат и 50 млн. лв. през втория. Е, къде е разликата във финансирането на Пловдив, попитах хората, с които разговарях. Ние вече го казахме. Казаха го и вицепремиерът Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов – Пловдив е важен град за правителството и средства за него, независимо кой е кметът на Пловдив, – ще има“, подчерта Славчо Атанасов.

По думите му най-сериозни са оплакванията от бездушно и неадекватно отношение на общинската администрация и от състоянието на кварталите. „Повечето посетители на приемната ми идват с конкретни сигнали за недостатъчни места за паркиране и възникване на междусъседски скандали по този повод, оплават се от изоставени междублокови пространства, изпотрошени тротоари. Майки с колички ме спират буквално на улицата отпред и ми разказват какви усилия им коства придвижването в различни части на града, дори и в центъра“, разказва Славчо Атанасов.

„Аз обяснявам, че не приемам за нормално кварталите на града да бъдат изоставени за сметка на центъра и вече съм поел публично ангажимента Пловдив да се развива на една скорост. Задължил съм всичките наши кандидати за районни кметове да изработят спешна програма за възстановяване на районите си, в нея са включени най-неотложните ремонти, а аз ще предвидя адекватни суми в бюджета специално за развитието на районите. Там ще положим много усилия“, коментира Славчо Атанасов.

Приемната на кандидатът за кмет на Пловдив от НФСБ и ВМРО-БНД няма да прекъсва работа по време на кампанията, защото записаните за среща пловдивчани са много.

Купуването и продавенота на гласове е престъпление!

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close