Новини Пловдив » Важно » Убитите Ивайло и Цветанка в Чикаго се оженили преди година, жертвите на касапницата вече са 5
Важно Свят

Убитите Ивайло и Цветанка в Чикаго се оженили преди година, жертвите на касапницата вече са 5

Ивайло Попов и Цветанка Костадинова и двамата на около 45 години, са разстреляните вчера съпрузи в Чикаго. Женят се само преди около година и идват да живеят в Чикаго. От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която живее в града. Цветанка има син – Даниел, който също живее в Чикаго, както и  друг син, който е в България и има две деца.

Искра Попова е третата жертва, тя е майка на застреляния мъж, живеела е от години с американския си партньор Дейвид, който също е сред убитите, съобщи bTV.

67-годишен поляк, строителен работник,  е застрелял четиримата, докато вечерят. Стрелецът отишъл и на горния етаж, където е прострелял и една полякиня. Жената е починала по-късно от раните си.

На този етап не е ясна причината за жестокото престъпление. Има данни, че то е станало със самоделно направено от него оръжие.

Цветанка работела от година в българската детска градина в града, децата я обожавали. „Не мога да преживея, че някакви психопати, които са край нас, никой не ги забелязва и не им помага, да отнемат живота на някой, дошъл тук с мечтите си, млад, тъкмо намерил любовта“, плаче директорката на детската градина.

Започнала е кампания за набиране на средства в помощ на семействата, за да бъдат транспортирани телата на жертвите в България и погребани в родината.

Генералният консул на страната ни в Чикаго Иван Анчев увери, че е в непрекъснат контакт с полицейските власти. Категорично е изяснено, че не е имало конфликт между убиеца и жертвите му, не е имало никаква предишна история, може изобщо да не са се познавали, обясни той. Затова мотиви не могат да бъдат изведени, става въпрос за нелепа, нещастна случайност, обясни консулът.

По различно време Ивайло и Цветанка пристигат в САЩ. Той е американски гражданин, отдавна бил там – близо 20 години, има американско гражданство, а съпругата му преди 2-3.

Българската общност е изключително потресена. Жертвите са били симпатични, мирни хора, борещи се с живота, описа консулът. „В контакт сме със сина на убитата жена и  ще съдействаме за транспортирането на телата. Над 400 убийства има от началото на годината в Чикаго, криминогенната обстановка наистина става непоносима. На този фон българската общност от около 100 хиляди души е изключително трудолюбива и мирна, добави консулът ни в Чикаго.

В същото време в интернет се появи призив за набиране на средства за транспортирането на телата на загиналите българи.

„Cкъпи приятели, c огромнa cкръб cподеляме нaшaтa болкa зa голямaтa зaгубa нaшите мaйкa, бaщa, бaбa и дядо. Те бяхa нacилcтвено отнети от нac зa един миг вечертa нa 12-ти Октомври 2019 в Чикaго. Нищоподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един индивид c пcихични отклонения. Отпрaвяме зов зa пaричнa помощ, тъй кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaше cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa. Блaгодaрим зa вaшето cъпричacтие! Некa почивaт в мир! От децaтa им: Дaни и Иcи „, гласи призивът.

Още новини по темата

Генералният ни консул в Чикаго: Детето на убитите българи е в безопасност

Трагедия в Чикаго: Застреляха трима българи и американец

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close