Новини Пловдив » Здраве » Безплатни прегледи за катаракта в МБАЛ „Централ Хоспитал“
Здраве

Безплатни прегледи за катаракта в МБАЛ „Централ Хоспитал“

д-р Димитриос Власиадис
д-р Димитриос Власиадис

Безплатни очни прегледи за катаракта организира на 23, 24 и 25 октомври 2019 г. екипът на Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Кампанията е традиционна за здравното звено, провежда се всяка пролет и есен със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. С нея медиците целят най-напред да повишат информираността за едно от най-често срещаните очни заболявания, водещи до слепота – катаракта.

За прегледите от пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, но е необходима да си запишат предварително час на телефон 0879/097-074.

От консултациите е добре да се възползват всички, които страдат от намалено зрение или имат трайно замъгляване, парене, сълзене, препоръча началникът д-р Димитриос Власиадис. Той припомни, че пердето на очите се появява и прогресира неусетно с напредване на възрастта. Първите симптоми обикновено се появяват след 50-годишна възраст. При добра профилактика на очите, заболяването може да се прояви и по-късно – към 60-65 г.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close