Новини Пловдив » България » Бойко Борисов поиска главата на Боби Михайлов! България я грози страшна заплаха
България Важно Спорт Спорт Важно

Бойко Борисов поиска главата на Боби Михайлов! България я грози страшна заплаха

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на президента на Централата – Борислав Михайлов. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

,,Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол“, припомни Кралев.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

,,След вчерашните расистки инциденти премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с Футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС“, допълни още Кралев.

Намеса от страна на държавата в делата на БФС оабче с голяма доза вероятност ще докара на България изхвърляне от турнири под егидата на ФИФА и УЕФА – както на национално, така и на клубно ниво!

Това вече се случи в няколко други страни, предимно от Африка и Азия. Примери с опити за вмешателство от правителства във футболните въпроси завършват винаги пагубно за местния футбол в дадените страни.

Шефовете на ФИФА и УЕФА са много чувствителни на тази тема, а знаем колко могъщи и безкомпромисни са тези организации. Ето защо Борисов и Кралев трябва много внимателно да подбират думите и действията си спрямо БФС.

А, че Боби отдавна води футбола ни към бездна е отделен въпрос.

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close