Новини Пловдив » България » БДЖ продава ретро лимузина за над 63 бона
България Транспорт

БДЖ продава ретро лимузина за над 63 бона

Ретро лимузина Mercedes Е500 на четвърт век продават железниците. Мощното возило ще смени собственика си срещу поне 63 197 лева, става ясно от обявление на „Холдинг БДЖ“ в печатно издание, пише Булнюз.

От публикуваното обявление не става ясна модификацията на лимузината, но началната тръжна цена е близка до единствената публикувана в сайтове за обяви кола. В момента подобен автомобил луксозна модификация „Чочоне“ се продава за 64 552 лева.

Лимузината била любимо превозно средство на бизнесмени от сенчестия бизнес през 90-те години. Легендарното „Чочоне“ дори се произвежда във завода на Porsche, при това почти изцяло ръчно. Изработката на един екземпляр отнемал цели 18 дни. Първите бройки на Mercedes 500E W124 се появяват на пазара през 1991 година, а предлаганата от БДЖ е от по-късно производство от 1995 година.Лимузината ускорява до 100 км в час за 6.3 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 километра в час. Разходът подхожда на конете – минималното харчене на бензин е 14 литра на 100 километра извънградско, почти двоен е разходът в градски условия.

Регистрационният номер на лимузината също не е за подценяване. Любителите на повтарящите се цифри ще бъдат удовлетворени. Табелата върху „бенца“ в момента би струвала в КАТ 300 лева, след като от миналата година регистрационните номера с комбинация от цифри „аа-вв“, „ав-ва“ и „ав-ав“ поскъпнаха десет пъти.
Лимузината може би има нужда от по-сериозен преглед и обслужване, но поне новият собственик „ще си отдъхне“, защото няма да се налага да си купува застраховка „Гражданска отговорност“. Според регистъра на Гаранционния фонд задължителната полица е валидна до август догодина.

Освен луксозната кола ЖП дружеството продава още 7 автомобила, сред които има товарно возило тип „баничарка“, френски седани и една „Лада Нива“. Средната възраст на колите е около 15 години.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close