Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Георги Колев: Ще бъдем голямата изненада на 27 октомври
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Интервю Мнения Политика

Георги Колев: Ще бъдем голямата изненада на 27 октомври

Георги Колев е кандидат за кмет на Пловдив от ЗС „Александър Стамболийски“. Той лансира идеите си за връщането на общините „Родопи“ и „Марица“ към Пловдив и за създаването на общинско предприятие за електротранспорт още на 27 август, когато обяви кандидатурата си. ЗС „Александър Стамболийски“ е с номер 49 в интегралната бюлетина. 

Интервю на Ваня ДРАГАНОВА


– Чувствате ли се в ситуацията „И ний сме дали нещо на света“, след като доста от кандидатите за кмет подеха посланията ви?

– Чувствам се точно на мястото си в ситуацията „И ний сме дали нещо на света“, защото, след като никой не ни броеше за живи, изведнъж се оказахме основният двигател на тази кампания. В момента от Нова телевизия до bTV и по всички паланки и седянки се обсъждат нашите идеи, темите, които ние извадихме, а това показва, че в Пловдив вече мажоритарният елемент набира сила и хората започват да ценят посланията и авторите им. И започват да преценяват кой може да реализира идеите, които се лансират, защото е много срамно да отидеш на дебат в телевзията и в нито един момент да не говориш за свои идеи. В дебата по Нова телевизия тази сутрин се обсъждаше сливането на Пловдив с общините „Родопи“ и „Марица“, което е моя тема, възраждането на електротранспорта, което е моя тема, и финансовото състояние на общината. По последния въпрос и четиримата кандидати бяха крайно неподготвени, защото финансовото състояние на пловдивската община е по-добро от това, което заварихме през 2011 г. За да е подготвен човек обаче, трябва да се четат статистиките на НСИ и на Националното сдружение на общините. Там пише всичко. Единственото, за което кандидатите бяха прави в този дебат, беше данък МПС. Всичко останало беше един голям цирк.

– Кампанията понапредна и вече имате зад гърба си много срещи с пловдивчани. Какво ви казват хората?

– Интересно е, че хората не знаят, че сме най-малката община у нас, че само ние нямаме електротранспорт. Като го научат, това ги шокира, чувстват се в някаква степен ограбени. Но най-важното е, че разликата между макропроблемите на Община Пловдив и микропроблемите на хората е фундаментална. Ние сме много изостанали по отношение на най-битовите проблеми на хората – пейки, градинки, дръвчета, лежащи полицаи, скорост на движение, огромен проблем с паркирането – промяната на начина на паркиране от рибена кост на успоредно намали и без това недостатъчния брой паркоместа по кварталите.

Хората се чувстват тежко обезверени, политическата апатия е стигнала невероятни нива. Аз буквално превърнах тази кампания в моя мисия да накарам колкото може повече хора да гласуват

Без значение за кого, ако е за мен, би било чудесно, но дори да не е за мен, мисията е да върнем доверието на хората в демокрацията като такава, защото в момента пловдивчани не виждат никакъв смисъл от изборите. Смятат, че ако изборите променяха нещо, досега отдавна да са ги забранили.

– Как мотивирате хората да гласуват при това положение?

– Обяснявам им, че от 300 000 избиратели гласуват 120 000, от които 65 000 са над 65 години и около 30 000 са наши съграждани от ромски произход. И че в крайна сметка нито едната, нито другата група е призвана да реши бъдещето на моите и техните деца и тяхното собствено. И че всъщност демокрацията е добив на права, тя не е делегиране на права, това е разликата между монархията и демокрацията.

– Ще има ли изненади късно вечерта на 27 октомври?

– 100% и ние ще сме най-голямата изненада. Вече имам няколко баса на тази тема, които смятам много симпатично да спечеля.

– Какъв е залогът – часовници като Борисов и Цветанов в общите им времена?

– Не, ние сме хващаме на по-битови басове – от типа бутилка хубаво уиски или приятно прекарване в някой ресторант. В общи линии стимулираме пловдивската ресторантска икономика.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...