Новини Пловдив » Свят » Ердоган се опълчи на Тръмп: Никога няма да спрем огъня срещу ПКК
Свят

Ердоган се опълчи на Тръмп: Никога няма да спрем огъня срещу ПКК

Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган

Президентът Реджеп Тайип Ердоган отсече, че отхвърля искането на американския си колега Доналд Тръмп за прекратяване на антитерористичната операция на Турция в Северна Сирия.

„Г-н президентът (Доналд Тръмп – бел. ред.), поиска да обявим прекратяване на огъня. Никога няма да го направим“, каза Ердоган като повтори, че Турция изключва всякакви преговори с терористи.

„Не е възможно прекратяване на огъня в Сирия, докато отрядите на ПКК не се евакуират от граничната зона“, каза той и добави: „Казах му, че Турция няма да преговаря с терористите“.

Турският президент обяви, че целта на операцията „Мирна пролет“ е ПКК да се премести отвъд 32-километровата зона в Северна Сирия. По отношение на ключовия град Манбидж Ердоган коментира, че терористите не трябва да остават там.

„Режимът на Асад, влизащ в Манбидж, не е много негативен (като развитие), но ПКК трябва да напуснат“, посочи президентът и уточни, че разговорите с американски и руски представители за Манбидж и Айн Ал-Араб (Кобани) продължават.

Турският президент изтъкна, че страната му не се притеснява от санкции.

Коментарите на Ердоган идват, след като САЩ обявиха санкции срещу две турски министерства и трима висши държавни служители заради антитерористичната операция на Турция в Североизточна Сирия.

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close