Новини Пловдив » Важно » Николай Радев на дебата по Нова тв: Икономиката на Пловдив е икономика на ишлеме“
Важно ИЗБОРИ 2019 Политика

Николай Радев на дебата по Нова тв: Икономиката на Пловдив е икономика на ишлеме“

„Пловдив на здрави и образовани хора, град на високите технологии – така накратко представи визията си кандидатът за кмет от „БСП за България“ Николай Радев в дебата по Нова тв. Като директор на едно от най-успешните училища в България – Английската гимназия в Пловдив, той декларира, че ще съдейства за възстановяване на традициите в образоването да се подготвят качествени кадри, нужни на бизнеса.

„Работните заплати са ниски, защото бизнесът търси евтина работна ръка.Икономиката на Пловдив е икономика на ишлеме“,  посочи Радев. Той е убеден, че кметът може да влияе с визионерство, създавайки условия, и да определя посока за развитие на града.

Радев подчерта, че в Пловдив данъците бяха намалени, когато социалистите бяха в управлението на града. Това беше в мандата на Славчо Атанасов, който сега смята да тегли заеми за инфраструктурните проекти.

В тази връзка беше и въпросът на Радев към опонента му от НФСБ-ВМРО. „Кога казвате истината – когато обещавате на хората в градинките да намалите данъците, или когато пред архитектите в Пловдив заявихте, че ще теглите заем? Двете взаимно се изключват!–обърна се кандидатът на „БСП за България“ към опонента си, който първоначално отрече, но после се впусна в обяснение за нуждата от кредитната линия.

Въпросът на Радев към Дани Каназирева беше за коалиционните й намерения за управлението на Пловдив, намеквайки за политическото й колабориране ту с ГЕРБ, ту с хората на Славчо Атанасов.

Радев се обърна директно към кандидата за ГЕРБ с думите:“Вие готвите ли се за дебат на балотажа с мен?“ Димитров призна, че политическата битка действително е по оста ляво-дясно, а Пловдив открай време е разделен на ляво и дясно политическо пространство.

Така Николай Радев си извоюва легитимацията на единствена алтернатива на статуквото в Пловдив. Атанасов занемя и дори не зададе въпрос на Радев. А на другите двама от конкурентите си отговори така: „Бихме подкрепили проверка на „Пълдин туринвест“, увери Каназирева, а на Димитров за присъединяването на общините Марица и Родопи каза, че към момента законодателството не го позволява. „Но има начини за съвместни междуобщински действия, които Вие пропуснахте да направите като областен управител“, завърши Радев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close