Новини Пловдив » Важно » Пет доживотни присъди чакат екзекутора на българите в Чикаго, МВР прати агент зад Океана
Важно Свят

Пет доживотни присъди чакат екзекутора на българите в Чикаго, МВР прати агент зад Океана

Българските граждани, застреляни в Чикаго, са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек. Това стана ясно на среща между задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров, генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев и сержант Перес, водещ разследването на полицията във Ветровития град.

Според водещите разследването българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек, открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен.

На извършителя е взета постоянна мярка за неотклонение, повдигнати са му пет обвинения за убийство първа степен, което съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.

На задържания е назначен служебен адвокат и по негов съвет той не дава никакви изявления по случая.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там. По думите му българската страна е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close