Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Симеон Сакскобургготски с награда на изложбата „Пловдив фила 2019“
Случка на деня

Симеон Сакскобургготски с награда на изложбата „Пловдив фила 2019“

Симеон Сакскобургготски беше отличен с престижна световна награда за филателия. Той получи медала „Хунзикер”, който Международната асоциация на филателните експерти /AIEP/  дава за значителен принос в изследователската дейност. Сакскобургготски е почетен председател на Съюза на българските филателисти още от 1938 г., припомни действащият председател на организацията Спас Панчев.

Медалът е произведение на изкуството, защото е проектиран от световноизвестния художник Aрнолдо Помодоро, отбеляза представителят на AIEP, който връчи авторитетния приз. Награждаването стана по време на визитата на Симеон Сакскобургготски на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“, която се провежда в Международен панаир Пловдив с участието на колекционери от 20 държави.

Бившият министър-председател на България беше зарадван и със специален подарък. Филателисти от руския град Санкт Петербург му поднесоха огромно копие на първата българска пощенска марка, която е имала стойност 5 сантима и е била отпечатана там. Копието е изработено от марки и с ювелирна прецизност възпроизвежда всички детайли на оригинала.

Симеон Сакскобургготски беше гост на „Пловдив фила 2019“, за да участва във валидирането на специална илюстрована пощенска карта „140 г. от подписването на Константинополския мирен договор” заедно с княз Никита Лобанов-Ростовский – внук на княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...