Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Баща насилник съди сина си за сигналите до МВР
Важно Съд и Прокуратура

Баща насилник съди сина си за сигналите до МВР

Илюстративна снимка

Ваня ДРАГАНОВА

Баща заведе дело срещу сина си за клевета заради сигналите за домашно насилие, подавани до МВР. Родителят твърди, че синът му разгласява позорни обстоятелства за него и дискредитира името, честта и достойнството му.

Първият сигнал е от 8 юли в м. г. и е подаден в Районното в Първомай. Синът се оплакал от баща си и обяснил, че майка му е видял как  той се е опитал да го „надупчи с нож“. В следващите 2 дни Районният съд в Първомай е заседавал по искането на бащата насилник да бъде издадена ограничителна заповед и пред състава синът съобщил, че баща му е казал: „Писна ми от тебе, ще те убия“. Заповедта за незабавна защита на семейството била издадена, но бащата не я спазвал и последвало ново заседание на съда на 25 юли 2018-а. На това дело синът казал: „Не е вярно, че той се е изнесъл от къщата ни. И до ден днешен си живее в имота, независимо, че има издадена заповед за незабавна защита.”

Бащата се почувствал оклеветен и завел дело, но при изложената фактология съдът намира, че синът е невинен. Решението е на Първомайския районен съд и подлежи на обжалване пред Окръжния в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...