Новини Пловдив » България » Политика » Виолета Христодулова: Ще дадем перспектива пред младите хора в общината
ИЗБОРИ 2019 Марица Политика Регион

Виолета Христодулова: Ще дадем перспектива пред младите хора в общината

Млади семейства от село Царацово с часове разговаряха с Виолета Христодулова, кандидат за кмет на община Марица. На среща, организирана от Иван Василев, кандидат за кмет на селото, и Николай Трънков – кандидат за общински съветник, бяха обсъдени наболели проблеми  и поискано тяхното разрешаване. Качествено образование, повече възможности за професионална реализация, смислено свободно време, гарантирано представителство на младите хора в местната власт, както и създаване на стимулиращи условия за отглеждане на деца поискаха те, а от своя страна  кандидатите с номер 56 се ангажираха с дългосрочна инвестиция в младите хора.

„Планираме безплатни детска кухня, ясли и подготвителни групи, както и такси в детски градини, съобразени с доходите на родителите, безплатни занимания по интереси в детските градини в областта на  чуждите езици, изкуствата и  спорта.“, сподели Виолета Христодулова. Според нея приоритетно трябва да има реализация и финансиране на програми и проекти за младите в сферата на образованието и инвестиции в социална инфраструктура. Местната власт трябва да подкрепи развитието на училищното здравеопазване, включително дентални кабинети за превенция на социално значими заболявания при подрастващите.

„Това е поредната ни от многото срещи в населените места на община Марица, но проблемите са идентични почти навсякъде. Затова ние от екип 56 се ангажираме с няколко промени – подобряване на материалната база на училищата; създаване на Общински детски комплекс; ранно професионално ориентиране и професионална подготовка на учениците в съответствие с потребностите на местния бизнес и ангажирането му в създаването на условия за професионално обучения в реална работна среда“, сподели дългогодишната директорка на ОУ в с. Рогош, за която разрешаването на проблемите в сферата на образованието са всекидневие. Виолета Христодулова бе категорична, че заедно с кандидатите от с. Царацово – Иван Василев и  Николай Трънков могат да дадат нова перспектива пред младите семейства, които предпочитат да отглеждат и възпитават децата си на територията на Царацово.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close