Новини Пловдив » Важно » Катаджия намери начин да изключи камерата, която го следи
Важно Съд и Прокуратура

Катаджия намери начин да изключи камерата, която го следи

Ваня ДРАГАНОВА

Пътен полицай от Асеновград намери начин да изключи камерата в служебния автомобил, която следи действията на служителите. Видеонаблюдението в полицейските коли беше въведено по линия на борбата срещу корупцията и идеята е във всеки един момент да е ясно какво правят униформените.

Въпросният катаджия застъпил като патрул в 7,30 часа на 12 февруари т. г. Видеозаписът от дежурството показва как около 12,46 полицаят, намиращ се на предна лява седалка, освобождава от скорост предавателната кутия, след което с дясната си ръка посяга към контактния ключ и прекъсва контакта на системата. Незабавно след това връща контактния ключ на положение “включен контакт“ на стартера на автомобила и запалва двигателя принудително със скоростния лост, като включва на висока предавка. В резултат на това се получава “притрисане“ на автомобила, след което видеокамерите преустановяват работа и до края на работната смяна липсват записи от аудиосистемата и видеокамерите. За това полицаят е наказан с “писмено предупреждение” за срок от 3 месеца, което означава, че при при извършване на друго дисциплинарно нарушение ще последва по-тежка санкция.

Наказаният служител обжалва и с решение на Пловдивския административен съд от 16 октомври т. г. заповедта на директора на пловдивската полиция е отменена. Според състава действията на полицая „биха могли да се квалифицират като “лоша“ (“слаба“) техника на управление на лекия автомобил“ и нарушението не е доказано по безспорен начин.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close