Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Катаджия намери начин да изключи камерата, която го следи
Важно Съд и Прокуратура

Катаджия намери начин да изключи камерата, която го следи

Ваня ДРАГАНОВА

Пътен полицай от Асеновград намери начин да изключи камерата в служебния автомобил, която следи действията на служителите. Видеонаблюдението в полицейските коли беше въведено по линия на борбата срещу корупцията и идеята е във всеки един момент да е ясно какво правят униформените.

Въпросният катаджия застъпил като патрул в 7,30 часа на 12 февруари т. г. Видеозаписът от дежурството показва как около 12,46 полицаят, намиращ се на предна лява седалка, освобождава от скорост предавателната кутия, след което с дясната си ръка посяга към контактния ключ и прекъсва контакта на системата. Незабавно след това връща контактния ключ на положение “включен контакт“ на стартера на автомобила и запалва двигателя принудително със скоростния лост, като включва на висока предавка. В резултат на това се получава “притрисане“ на автомобила, след което видеокамерите преустановяват работа и до края на работната смяна липсват записи от аудиосистемата и видеокамерите. За това полицаят е наказан с “писмено предупреждение” за срок от 3 месеца, което означава, че при при извършване на друго дисциплинарно нарушение ще последва по-тежка санкция.

Наказаният служител обжалва и с решение на Пловдивския административен съд от 16 октомври т. г. заповедта на директора на пловдивската полиция е отменена. Според състава действията на полицая „биха могли да се квалифицират като “лоша“ (“слаба“) техника на управление на лекия автомобил“ и нарушението не е доказано по безспорен начин.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...