Новини Пловдив » Пловдив » Проф. Иван Дечев от УМБАЛ „Св. Георги“ с 2 награди от Българския лекарски съюз
Здраве Пловдив

Проф. Иван Дечев от УМБАЛ „Св. Георги“ с 2 награди от Българския лекарски съюз

Проф. Дечев на церемонията по награждаването за Лекар на годината.
Проф. Дечев на церемонията по награждаването за Лекар на годината.

Проф. д-р Иван Дечев – известният лекар и уролог, началник на клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив,  получи две награди от Българския лекарски съюз на церемонията „Лекар на годината 2019 г.“. На събитието бяха отличени в няколко категории най-заслужилите български лекари. Професорът получи почетен знак и грамота в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ – на национално ниво, и беше отличен още с почетен знак и грамота в категорията „Отличен лекар от РК Пловдив“ – на регионално ниво. Проф. Дечев е обичан и ценен не само от колегите си, но и от многобройните излекувани пациенти през десетилетията на неговата дейност. Той е републикански консултант по урология, както и консултант на медицински център за репродуктивно здраве в Пловдив.

Завършва ВМИ – Пловдив, с отличен успех и златен медал през 1979 г. Има придобити специалности по урология и онкология и диплома по обществено здраве и здравен мениджмънт. Авторитетен и обичан академичен преподавател по урология (от 1980 г.), по обща медицина и в магистърската програма по репродуктивна биология в ПУ „Паисий Хилендарски“.  В момента проф. Дечев е ръководител и на Катедрата по урология и обща медицина на Медицинския факултет и е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение във вуза.

Има интереси и активно работи в областта на онкоурологията, епидемиологията на злокачествените урогенитални тумори, клиничната андрология и сексуалната медицина и е преминал през разнообразни квалификации и специализации у нас и в чужбина. Член е на множество професионални организации и е автор и съавтор на монографии и учебници, както и на над 200 научни труда. Носител е и на редица други награди за учебно-преподавателска и за научно-изследователска дейност.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close