Левицата 14
Новини от Пловдив » Общество » Борса привлича ученици на работа в съда
Общество Пловдив Случка на деня

Борса привлича ученици на работа в съда

Длъжностите съдебен секретар, деловодител, архивар и призовкар бяха презентирани днес в Съдебната палата от служители на съда пред ученици от 11-и и 12-и клас от специалност „съдебна администрация“ в Търговската гимназия. Това е част от опитите на ръководителите на съдилищата да попълнят с качествени кадри незаетите свободни работни места в администрацията на съда.

Антония Роглева, изпълняващ функциите председател на Окръжен съд – Пловдив, приветства учениците с добре дошли и ги прикани да се запознаят с правата и задълженията на някои от основните позиции на длъжностите в съдебната администрация. Шефъ на Районния съд Иван Калибацев каза на учениците: „Вие сте бъдещето на града, когато завършите образованието си, при ваше желание и интерес, кариерата ви може да стартира от съда, където провеждате и вашия професионален стаж.“

Учениците получиха листовки с описание на всяка от длъжностите съдебен секретар, деловодител, архивар и призовкар, изискванията за образование и квалификация, основните задължения, възнагражденията и материалните стимули. Съдебни служители, някои от които са кадри на Търговската гимназия, разказаха на учениците за професионалната си кариера и ги разведоха из съдебните деловодства и зали.

Всички ученици получиха като подарък по една Конституция на република България. Те попълниха и специално подготвено за тях заявление с телефон и електронен адрес, на които да бъдат уведомявани за предстоящи конкурси в съдебната администрация за една от четирите длъжности, които си избраха по време на проявата.

Инициативата Борса за съдебни служители се провежда съвместно с Търговската гимназия и е част от събитията, с които Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Пловдив отбелязват 140 години от създаването си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...