Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Д-р Атанас Баташки, кандидат за кмет на „Северен“: Подкрепете промяната в неделя, за да изхвърлим корупцията
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Интервю Мнения Общество Община Политика

Д-р Атанас Баташки, кандидат за кмет на „Северен“: Подкрепете промяната в неделя, за да изхвърлим корупцията

Д-р Атанас Баташки
Д-р Атанас Баташки
  • Сред основните ми приоритети, като бъда избран за кмет, ще е да създам Граждански съвет, в който всеки един от кварталите ще има свои представители
  • Моята цел като районен кмет ще е да превърна всички междублокови пространства в приятни места за отдих
Д-р Атанас Баташки е кандидатът на БСП за кмет на район „Северен“ в Пловдив с бюлетина №56. Младият хирург е роден на 24.01.1982 г. Главен асистент е в катедра „Специална хирургия” и ръководител на операционен екип в УМБАЛ „Св. Георги”. Притежава диплома и по здравен мениджмънт. В неделя д-р Баташки отива на балотаж и е убеден, че ще спечели, защото носи промяната.

 

Интервю на Спас КУЗОВ


– Д-р Баташки, стигнахте до балотаж. Доволен ли сте от представянето на БСП в „Северен“?

– Благодаря на всички, които гласуваха за мен, благодаря и на тези, които излязоха и отидоха до урните, въпреки объркването, което се получи с екзитполовете.

Нашето представяне можеше да бъде и по-добро, защото не успяхме да постигнем максималния си резултат.

Надявам се на балотажа хората, които искат промяната в нашия район, да излязат и да го заявят чрез своя глас.

– Защо жителите на „Северен“ на 3 ноември да подкрепят вас, а не кандидата на ГЕРБ?

Аз вярвам, че хората, които желаят промяна в управлението на района, са повече от тези, които се примиряват със статуквото. Начинът на управление на „Северен“ е порочен и трябва да бъде променен.

Последната година беше белязана от скандали, районният кмет от ГЕРБ беше арестуван с обвинение за тежка корупция

Опитаха се тихомълком да застроят парка зад хотел „Санкт Петербург“ и само благодарение на будната гражданска съвест този опит беше осуетен. Така хората дадоха нагледен урок на задкулисието. Районната администрация трябва да да помага на гражданите в тяхното ежедневие, а кметът да е постоянната връзка с голямата община.

Затова сред основните ми приоритети, като бъда избран за кмет, ще е да създам Граждански съвет, в който всеки един от кварталите ще има свои представители. Този ще заседава всеки месец и заедно с кмета ще търси решения за актуалните проблеми в района.

– Като районен кмет как ще работите с кмета на Пловдив, който няма да е от БСП?

– От работата ми като лекар аз съм свикнал да комуникирам с всякакви хора и успявам да вникна в техните проблеми и да постигнем взаимно съгласие за решаването им. Смятам, че предишният кмет не е успявал да комуникира адекватно с кмета на града и оттам идваха проблемите за района. В резултат „Северен“ видимо изостава от другите райони в развитието си – благоустрояване, социална политика, големи инфраструктурни проекти.

За жителите на района е важно да да бъде завършен ключовият булевард „Северен“, който ще разтовари трафика

и ще намали фините прахови частици във въздуха. Трябва да бъде препроектирана и реализирана северната страна на булевард „Марица“. Там трябва да се оформят места за отдих, да се подмени настилката, да се отворят места за паркиране. Трябва да се изградят велоалеи и повече места за спорт. Сега тази естествена даденост на района е запусната, сякаш сме й обърнали гръб.

Трябва да си върнем и изоставения парк „Герена“, който се намира в западната част на района. Това е една, бих казал, „забравена“ зелена територия, която е в пъти по-голяма от парк „Рибница“. Там, като се благоустрои, ще стане идеално място за отдих и спорт.

– Кой е най-силният ви коз като кандидат за кмет в тази кампания?

– Аз нося промяната.

Порочното предходно управление трябва да бъде сменено, защото нанесе тежко морално поражение на жителите на района. Трябва да върнем достойнството на „Северен“,

защото в последната година освен корупционните скандали и скандалът с парка зад „Санкт Петербург“, с нищо друго не свързват района. Моята цел като районен кмет ще е да превърна всички междублокови пространства в приятни места за отдих. Човек, като излезе пред дома си, да му е приятно да седне и да си поприказва със съседите. А не като сега да гледаме запуснати „джунгли“, които никой не се сеща да окоси цяло лято.

– Защо е важно пловдивчани да гласуват на 3 ноември?

– Важно е да излязат и да гласуват, за да обезсилят контролирания и платения вот, който е характерен за сегашните управляващи. Те го използват да печелят избори вече много години.

Затова призовавам хората, които наистина искат промяната, да ме подкрепят с №56 в бюлетината за районен кмет

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...