Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Славчо Атанасов: Пловдивчани, гласувайте в неделя! И не вярвайте на екзитполовете!
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Славчо Атанасов: Пловдивчани, гласувайте в неделя! И не вярвайте на екзитполовете!

„Вярвам в победата си на балотажа. Такива разлики в процентите вече съм преодолявал и с помощта на пловдивчани съм печелил на два пъти на практика втория тур. Друг  е въпросът как бяха променяни резултатите после.“

Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия.

Той беше категоричен, че истината за местните избори е на балотажа – там е реалният мажоритарен вот, когато двамата кандидати излязат един срещу друг. „Точно по тази причина на няколко пъти от началото на кампанията призовавам г-н Здравко Димитров на дебат за Пловдив. Нека да се изправим най-после един срещу друг. И ние самите да кажем как искаме да се развива Пловдив. А не да се явяваме по четирима-петима и други кандидати за кмет да стават адвокати на г-н Димитров – както беше до момента. Ние дължим на пловдивчани този дебат очи в очи. Но г-н Димитров бяга от този дебат. Крие се“, призова Славчо Атанасов.

На въпроса дали пловдивчани ще му повярват отново, за да успее да стопи разликата от първи тур, Славчо Атанасов отговори: „Пловдивчани и досега са ми вярвали. Защото бях почтен кмет. Бях близо до хората. Обществените поръчки, които съм правил, бяха прозрачни и нямаше корупционни скандали. Управлението в Пловдив беше коренно различно от модела, който се наложи в последните осем години, един скандален модел.“

Славчо Атанасов беше категоричен, че Здравко Димитров, каквото и да направи, неизбежно ще бъде продължител на този модел. „Защото сегашният кмет му е партиен началник. Цялата листа общински съветници са емблематични фигури от наложения порочен модел на това управление. Петима от шестимата районни кметове също са приближени на сегашния кмет. Ако Здравко Димитров стане кмет, да, статуквото ще остане“, подчерта Славчо Атанасов.

„Що се отнася до прословутия фалшифициран екзитпол, това не става за първи път. Още през 2015 г. имаше такъв случай – дори нещата бяха по-драстични. На балотажа между мен и сегашния кмет на Пловдив цял ден се тръбеше, че той води с 12 процента. Накрая се оказа, че „губя“ изборите едва с 0,4 %“, припомни Славчо Атанасов.

По думите му изборните машинации продължават, защото не се взимат мерки. „Ние сме подали много сигнали прокуратурата  –  за това, как се отварят чували, как се подправят протоколи, предоставяли сме заснети телевизионни кадри с такива нарушения. В съда обаче се оказва, че има престъпление, но видеоматериал не може да се вземе под внимание“, посочи Славчо Атанасов и призова:

Пловдивчани, излезте и гласувайте в неделя. И не вярвайте на екзитполовете!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...