Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Отново манипулация в последния ден преди балотажа
Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Отново манипулация в последния ден преди балотажа

Славчо Атанасов
Славчо Атанасов

Скъпи пловдивчани,

В последния предизборен ден преди балотажа в Пловдив отново се извършва предизборна манипулация. По медиите от името на агенция „Тренд“ се разпространяват и публикуват данни от манипулирания екзитпол на първия тур. Те се представят за ново социологическо изследване, в което се твърди, че – цитираме: Кандидатът Здравко Димитров „мачка“ Славчо Атанасов на балотажа с 2 към 1.

Съоснователят на социологическата агенция Димитър Ганев също обяви публично, че цитираното от медиите изследване всъщност е част от манипулирания и недействителен екзитпол от първия тур на местните избори на 27 октомври и агенция „Тренд“ не са го разпространявали по медиите в днешния ден, което личи и от техния уебсайт. Това са данни от екзитпол, а не от проучване. Съмнението, което пада върху данните е, че в екзитпола имаше пробив, заявява Димитър Ганев.

Като предизборен щаб, който проведе позитивна кампания и по никакъв начин не си позволи да отстъпи от закона и морала, изказваме своето отвращение от подобни приоми и осъждаме тяхната употреба в предизборната надпревара. Призоваваме пловдивските избиратели да не се поддават на манипулациите, които имат за цел да окажат влияние върху техните настроения и предпочитания за кого да гласуват на балотажа в неделя и така да опорочат крайния резултат от изборите за кмет в Пловдив, съобщават от пресщаба на Предизборния щаб на Славчо Атанасов – НФСБ и ВМРО.

Уважаеми пловдивчани, бъдете активни на балотажа и гласувайте както Ви повеляват сърцето и съвестта!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още новини по темата

Фалшификация: Тиражират преднина за Зико с пробития екзитпол на „Тренд“! Ганев призна: Има проблем с данните

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...