Новини Пловдив » Градът » Демократична България срещу назначаването на Каназирева за областен, сравни го с Пеевски и ДАНС
Градът Мнения Пловдив Политика

Демократична България срещу назначаването на Каназирева за областен, сравни го с Пеевски и ДАНС

Днес, 06.11.2019 г., по медиите бе разпространена информация, че Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ е назначена за областен управител на област Пловдив с решение на Министерски съвет от същата сутрин, се казва в позиция на Демократична България.

При проверка на информацията на сайта на Министерски съвет (МС) е видно, че не е публикуван дневен ред за заседание на МС за днес. От онлайн медии става ясно, че решението е взето, без да присъства в дневния ред.

Пак от медиите разбираме, че Дани Каназирева е потвърдила информацията за назначението си и отговаря, че след разговори със Здравко Димитров ще реши дали съветниците от нейната група да подкрепят и да се присъединят към групата на ГЕРБ.

Историята на Дани Каназирева в местната политика е разказана накратко – с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената й партия и накрая пак ГЕРБ.

От друга страна, съвсем прясна е и безобразната манипулация на екзитполовете в изборния ден, поставяща я на второ място след водещия в прогнозите кандидат за кмет на Пловдив – Здравко Димитров. За същото е сезирана прокуратурата (отново според медии) и все още няма произнасяне.

Ние като граждани и политическа формация, които стоим зад искания за откритост и почтеност, сме отвратени от арогантността на поредните договорки на постове на тъмно:

  • Договорки, за които обществото разбира, след като същите вече са факт – на сайта на МС няма публикуван дневен ред за заседание за 06.11.2019 г., а и според отразеното в медиите, дори да е имало дневен ред, назначаването й не е било включено в него;
  • Договорки за постове срещу безпринципна подкрепа – предателство спрямо гласоподавателите;
  • Договорки, завършващи с назначаването на компрометиран човек с неприключили проверки в прокуратурата на отговорен пост – едноличен орган на изпълнителната власт, в чиито правомощия е опазването на държавната собственост на територията на областта, контролирането на законосъобразността на актовете на общински съвет и кмет и много други.

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, довеждащо до парализа на гражданското общество и привеждането му в състояние на безразличие, сравнимо е с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Категорично заставаме зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е недопустимо, недопустимо е такъв отговорен пост да се предоставя в ръцете на политик с такава политическа история зад гърба си. Призоваваме Министерски съвет да упражни правомощията си на решаващ орган и да отстрани Дани Каназирева от поста Областен управител на област Пловдив, заявяват още от Демократична България.

Още новини по темата

Почнаха следизборните подаръци – Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Дани Каназирева – областен управител. Пито-платено

Дани Каназирева: Ще работя за развитието на Пловдив и региона

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close