Новини Пловдив » Важно » Кметът на Садово се закле за трети път, връчиха му ключ на общината ВИДЕО
Важно ИЗБОРИ 2019 Регион Садово

Кметът на Садово се закле за трети път, връчиха му ключ на общината ВИДЕО

имитър Здравков прие ключа на Община Садово за трети път
Димитър Здравков прие ключа на Община Садово за трети път

ПловдивПрес

Новата местна власт в Община Садово положи клетва днес под звуците на химна и пое управлението. На тържествена първа сесия шефката на общинската избирателна комисия Гергана Гатева връчи клетвените декларации на кмета Димитър Здравков, на кметовете на кметства и на общинските съветници. Здравков помете конкуренцията още на първи тур, като за него гласуваха 82,24% от гласувалите в общината.

След като положи клетва за трети път като кмет на Садово Димитър Здравков пое от зам.-областния управител Димитър Керин ключа на общината и обяви, че няма много време за тържества.

Той поздрави новите съветници и кметовете на кметства и обяви, че първата задача е да изработят новия бюджет, а след това веднага да започнат строежа на новата детска градина в Садово.

„Пожелавам на всеки един от вас ползотворна работа, да бъдете отдадени за благото на жителите на Община Садово с всичките си правомощия и задължения като общински съветници и като кметове“, обърна се Здравков към новите избраници. „Ще има и трудни моменти“, предупреди кметът. Той направи специално обръщение и към селските кметове, като им пожела да са близо до хората и да работят по изпълнение на предизборните си програми, така че селищата, които управляват да станат по-добри за живеене.

В новия 17-членен Общински съвет на Садово БСП има пълно мнозинство от 12 мандата, ГЕРБ се представлява от четирима, а един мандат спечели НДСВ.

Всеки съветник се подписа под клетвената декларация, а после с тайно гласуване за председател на Общинския съвет с 13 гласа беше избран Атанас Телчаров от БСП, като за него гласува и един от съветниците на ГЕРБ, но не се разбра кой е.

Атанас Телчаров беше избран за председател на Общинския съвет в Садово.
Атанас Телчаров беше избран за председател на Общинския съвет в Садово.

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close