Новини от Пловдив » Важно » Мая Манолова: Продължавам да дишам във врата на едноличната власт, няма да правя партия
България Важно Политика

Мая Манолова: Продължавам да дишам във врата на едноличната власт, няма да правя партия

Мая Манолова

Вложих цялата си енергия и сърце в тази кампания. Видяхме страха в очите на властта и мога да кажа, че ни победиха с много малко. Става дума за разлика от порядъка на около 3 процента. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. Няма да правя партиен проект. Това заяви в сутрешния блок на bTV Мая Манолова.

По думите й най-големият бич на тези избори е бил купеният вот. „Да не говорим, че протоколите в затворен плик трябва да се представят в Общинската избирателна комисия, но в “Арена Армеец“ бяха отваряни и пренаписвани и дописвани. Освен това в цяла Европа при приемането на протоколите се допускат наблюдатели, а тук бяха изолирани някъде горе… от какво се плашат? Не може такива безобразия и такова безнаказано купуване на гласове да остане без последствия. Ще внесем жалба и ще поискаме касиране на изборите в София“, зарече се Манолова.

,,Държава, която може да си позволи да има липса на 100 000 избиратели между първи и втори тур, празни протоколи и да позволи да изтекат данните на пет милиона потребители на НАП, няма как да произведе честни избори. Такива неща демотивират хората, защото става въпрос за достойнството на българина, за доверието в изборите“, допълни тя.

Мая Манолова коментира още, че едноличната власт може да бъде победена. „Изборите в София дадоха знак, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и това става с обединение между леви и десни. Партийните пристрастия останаха на заден план. В тези избори левите и десните си подадоха ръка, изградиха мост. Нарекоха ме крива щанга, с която да се разбие модела. По-важното на тези избори бе не дали ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов“, коментира Мая Манолова.

Тя заяви, че на този етап не възнамерява да прави партиен проект, а по-скоро гражданска инициатива, която да стъпва върху основните демократични ценности.

,,Няма да правя партиен проект. Но тъй като едноличната власт продължава да се вихри, възнамерявам да създам една гражданска инициатива, която да стъпи върху основните демократични ценности, каузата за честни избори, честна бизнес среда. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. Показахме, че режимът може да бъде демонтиран“, каза Манолова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...