Новини Пловдив » Важно » Георги Цанков стана председател на Общинския съвет в Родопи
Важно ИЗБОРИ 2019 Регион Родопи

Георги Цанков стана председател на Общинския съвет в Родопи

Галина ГЕОРГИЕВА

Бизнесменът Георги Цанков стана председател на Общинския съвет в Община Родопи. Той бе избран с гласовете на 18 от общо 28 общински съветници. Кандидатурата му бе издигната от Обединени земеделци. За шеф на местния парламент беше предложена и Галина Вълева от  ГЕРБ, но тя събра само 8 гласа. Двама души се въздържаха.

Георги Цанков е  12 години общински съветник, учредител е на коалиция ФОРОР, бил е два пъти председател на Общинския съвет в Родопи. На местните избори беше кандидат за кмет на Родопи и водач на листата от Mестна коалиция Обединени земеделци (СДС, ВМРО-БНД).

Георги Цанков е на 46 години, семеен, с две деца. Има няколко висши образования, сред които компютърна техника и данъчен контрол.

Както ПловдивПрес  вече съобщи, днес клетва положиха общинските съветници и новоизбраният кмет на Родопи Павел Михайлов, който спечели избори като кандидат на Местна коалиция „БСП за България (АБВ – БСП).

След първото заседание на ОбС Павел Михайлов встъпи в длъжност и влезе в кабинета на кмета. Официално приемане и предаване на властта нямаше, тъй като досегашният управник Пламен Спасов от ГЕРБ не дойде.

Още новини по темата

Павел Михайлов и съветниците се заклеха. Кметът: Родопи да е най-доброто място за живеене, туризъм и бизнес

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close