Новини Пловдив » Важно » Павел Михайлов и съветниците се заклеха. Кметът: Родопи да е най-доброто място за живеене, туризъм и бизнес
Важно ИЗБОРИ 2019 Регион Родопи

Павел Михайлов и съветниците се заклеха. Кметът: Родопи да е най-доброто място за живеене, туризъм и бизнес

Павел Михайлов

Галина ГЕОРГИЕВА

Новоизбраният кмет на община Родопи адвокат Павел Михайлов и 29-те общински съветници положиха клетва днес. На първото заседние на Общинския съвет освен представителите на отделните партии и коалиции, дойдоха новите кметове на кметства, депутатът от БСП Манол Генов, зам.-областният управител Петър Петров и много гости.  В залата бяха съпругата на Павел Михайлов – Ирина  и синовете им 9-годишният Максим и 14-годишният Михаил.

„Предизборната кампания приключи, страстите свършиха. Бяха избрани най-достойните общински съветници и кметове на кметства. Отсега нататък трябва да решаваме проблемите на хората, които не са нито червени, нито леви, нито десни. Проблемите са много големи и заедно трябва да положим усилия те да бъдат решени. Убеден съм, че заедно можем да превърнем Община Родопи в най-доброто място за живеене. Община Родопи да стане най-атрактивното място за инвестиции и бизнес, както и селски и винен туризъм. Убеден съм, че общината може да бъде динамично и модерно място за младите хора, както и да е спокойно място за възрастните. Заедно да спасим и развиваме нашите общински детски градини иучилища, да бъдем не спирачка, а помощник на малкия и среден бизнес, да намалим безработицата до минимум“, каза в словото си пред съветниците Павел Михайлов.

Той пожела на представителите в местния парламент ползотворна  работа и им напомни, че едно от първите неща, с които трябва да се захванат, е да приемат новия бюджет за следващата година. На кметовете на кметства също пожела успешен мандата и да бъдат по-близо до хората.

“ Обещах и нещо друго – че община Родопи трябва да покаже, че е модерна европейска община. Местните референдуми са приложими за нашата община, тук има представители на Белащица. Чрез местния референдум, който е избор на пряка демокрация, хората могат да решат и изберат бъдещето на населените места и собственото си бъдеще. Успешен мандат“, обърна се още веднъж към съветниците и кметовете на населени места, а залата избухна в аплодисменти.

Зам.-областният управител Петър Петров произнесе текста на клетвата, а общинските съветници заедно с кмета повтаряха думите: „Заклех се!“. След това ппопълниха клетвените листове.

„Изборите свършиха, има победители и победени. Българският народ ще бъде съдник за всяко наше действие. Няма бели, няма червени, има само проблеми на хората – решаваме ли ги добре, след 4 години пак ще ни гласуват доверие. Политиката е чирашка работа, не е лесно. Всеки да даде обет пред себе си, че хване ли се с тая работа, трябва да работи човешки, призова зам.- областният управител Петър Петров.

29 са общинските съветници – от ГЕРБ -9, от ЗС „Александър Стамболийски“ – 2, ДПС – 3, Местна коалиция „ЗАЕДНО за промяна“ ( Воля, ССД, ДБГ, Кауза Пловдив) – 2, Местна коалиция „БСП за България (АБВ- БСП)-7, Местна коалиция Обединени земеделци (ССД-ВМРО) – 6.

В момента общинските съветници избират председател на местния парламент. Бяха предложени Георги Цанков от Обединени земеделци и Галина Вълева от ГЕРБ.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close