Новини Пловдив » Важно » Рейнджърката от Карлово била в мозъчна смърт, когато тялото й било заковано в ракла
Важно Карлово Регион Съд и Прокуратура

Рейнджърката от Карлово била в мозъчна смърт, когато тялото й било заковано в ракла

Светослав Каменов пред съда.

Ваня ДРАГАНОВА

Рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова е била жива, но в мозъчна смърт, когато убиецът й Светослав Каменов скрил тялото й в ракла на дивана и завил болтовете, за да не може тя да излезе оттам. Стоянова починала по-късно, но заради комата не е страдала. Затова и в обвинението в убийство липсва правната квалификация за смърт по особено мъчителен за жертвата начин. Това обясни прокурорът по делото Петър Петров след края на разпоредителното заседание.

Делото ще тече при съкратено съдебно следствие – само с разпит на част от свидетелите и вещите лица. Тази процедура е различна от признаването на вината, което до последните законодателни промени предполагаше редукция на наказанието с една трета. За тежки престъпления като убийство това вече не е възможно.

Процесът тръгва по същество на 18 декември. Светослав Каменов е обвинен, че е убил Десислав Стоянова след скандал за колата й. Тя му дала автомобила да го ремонтира, това се оказало много скъпо и Каменов го предал за скрап срещу 331 лв. На 29 ноември м. г. двамата се скарали и той я удушил, после скрил тялото й в раклата.

Още новини по темата

Убийството на карловската рейнджърка за 300 лв. стигна до съда

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close