Новини Пловдив » Случка на деня » Ученички взеха властта в Карлово
Случка на деня

Ученички взеха властта в Карлово

За дванадесета поредна година Община Карлово стана домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачиивмънт, в която младежи гостуват на организации и компании и имат възможност да се запознаят с реалната работна обстановка в тях.

Тази година десет ученици от СУ „Христо Проданов“ и СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата и заеха работните места на служители от общинска администрация, а за първи път две ученички заеха позицията на кмет на община Карлово. Това бяха Цвета Шаламанова от СУ „Васил Левски“ и Цветелина Георгиева от СУ „Христо Проданов“. Христиана Джакова стана председател на Общинския съвет, Мария Стоянова, Дафи Делова и Диана Глухарска бяха заместник-кметове. Диана и Христиана се запознаха и с длъжността на секретаря на община Карлово. Виктория Василева беше в отдел „Природни ресурси, екология и земеделие“, Цветелина Сиболерска в отдел „Социални и младежки дейности, спорт и туризъм“, Донка Диева в дирекция „Административно, информационно и правно обслужване“, а Мария Анастасова в отдел „Планиране и разработка на проекти и програми“.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Карлово инж. Стойо Карагенски поздрави младите хора за инициативността им да се включат в „Мениджър за един ден“. Той им връчи Сертификати за участие и юбилеен календар, посветен на братя Евлогий и Христо Георгиеви.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close