Новини Пловдив » Важно » Зам.-кметовете при Зико ще са повече
Важно Община Пловдив

Зам.-кметовете при Зико ще са повече

Арх. Димитър Ахрянов

Избират главен архитект между Димитър Ахрянов и Валентин Маринов

Ваня ДРАГАНОВА

Очаква се зам.-кметовете в екипа на Здравко Димитров да са повече, защото предстои разделянето на ресори. Във втория мандат на Иван Тотев заместниците бяха седем.

Дясната ръка на Зико в двете му кампании за кмет Анести Тимчев поема общинската икономика, научи ПловдивПрес. Досега икономиката и здравеопазването бяха в един ресор под опеката на Розалин Петков, но в следващия мандат здравната сфера ще бъде отделена и поверена на д-р Калин Калинов.

Със сигурност поста си на зам.-кмет по образование и бизнес развитие запазва Стефан Стоянов, с големи шансове да остане в общината е и Йордан Ставрев, който отговаря за сигурността. Както ПловдивПрес вече писа, транспорта ще поеме бившият шеф на полицията Тодор Чонов, а културата – оперният певец Ивайло Михайлов. Георги Титюков вероятно ще запази само социалните и младежките дейности, а спортът ще бъде даден на друг зам.-кмет. Не е ясна номинацията за зам.-кмет по общинската собственост и устройство на територията. Има вариант и този ресор да бъде разделен на две, но така зам.-кметските места ще набъбнат до цели 10.

Новият главен архитект ще бъде избран между Валентин Маринов, който вече е заемал този пост в общината, и Димитър Ахрянов. Ахрянов е бил главен архитект на район „Южен“, а към момента е на същата позиция в Община Карлово. Той се счита за близък до митрополит Николай, който пък стои плътно зад Здравко Димитров.

Още новини по темата

Решено: Държиков влиза в Общинския съвет и ще го оглави
Бившият шеф на полицията Тодор Чонов спряган за зам.-кмет по сигурността

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close