Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът Димитър Иванов с боен призив: Да пазим границите на Община Марица ВИДЕО
Важно ИЗБОРИ 2019 Марица Регион

Кметът Димитър Иванов с боен призив: Да пазим границите на Община Марица ВИДЕО

Димитър Иванов се закле за трети път като кмет на Марица
Димитър Иванов се закле за трети път като кмет на Марица

ПловдивПрес

Изключително емоционален призив за пълна мобилизация за опазване на административните граници на Община Марица отправи днес кметът Димитър Иванов, който положи клетва за трети мандат. На тържествената сесия новият стар управник изнесе близо 8-минутна реч, в която би тревога, че „популисти политици“ посягат към Община Марица, но „няма да им стане работата“.

Ние трябва да обединим усилията си и да пазим Община Марица, защото нашите жители го заслужават. Веднага след Нова година свикваме общински референдум, за да си кажат хората думата, обяви на висок тон Димитър Иванов, а залата избухна в аплодисменти и отляво, и отдясно. Според кмета „някои политици употребиха Община Марица, за да си правят пиар, да ни разделят, да ни „приобщават“. Това няма да го допуснем и ще застанем всички зад тази идея. Пратете посление на тези политици“, обърна се и към журналистите Димитър Иванов.

Иначе на сесията той поздрави новите общински съветници, а някои смъмри за нереални обещания по време на кампанията.

„За мен е голяма чест да застана отново начело на Община Марица. Благодаря на всички жители, които дадоха своя вот, за да продължим заедно напред. Благодаря и на опозицията, защото ме прави още по-силен. Благодаря и на моето семейство за подкрепата и за разбирането. Изборите идват и си отиват, но вече трябва да работим. Така че, приканвам новоизбраните кметове и съветници, които обещаваха небивалици и фантасмагории, да се върнат в реалното, защото ни чака много работа. Бъдете честни и добри с хората, работете за тяхното благо, за да може да получите отново тяхното доверие“, призова кметът.

Димитър Иванов обяви, че очаква подкрепата на всички общински съветници, независимо отляво или дясно. „Никога не съм делял съветниците на леви или десни, смятам, че с общи усилия можем да надградим това, което сме постигнали“, обяви той. И добави: Всичко, което правим, го правим за бъдещето на Община Марица, а това са нашите деца, за да имат повече щастливи усмивки.

После отново призова новите кметове да забравят за популизма и за обещаваните „безплатни пътувания до Луната, безплатни обяди“. „Постарайте се публично да се извините на хората за нереалните обещания. Аз съм обещал да бъдем честни и открити към хората и да решаваме проблемите им, но нереални неща не обещаваме“, подчерта Иванов. Той благодари на екипа си и на оставения за и.д. кмет по време на предизборната кампания инж. Петър Минков, който „здраво държал“ юздите на общината, а сега финансовото състояние било добро.

Иванов поздрави имениците и си пожела Арахангел Михаил да пази и бди над всички жители на Община Марица.

Припомняме, че Димитър Иванов спечели трети мандат още на първи тур с 57,57%. В новия 29-членен общински съвет местната коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци спечели най-голямата група от 12 мандата, следва БСП със 7, по трима съветници имат Земеделски народен съюз и Новото време, с по двама са ВМРО и ДПС.

Да живее община Марица, да живее България, каза Димитър Иванов и взриви залата.

Кого избраха за председател на Общинския съвет на Община Марица – четете в ПловдивПрес

Йорданка Савчева от Костиево също положи клетва като общински съветник в Община Марица. Тя е сред най-младите в новия състав на местния парламент.
Йорданка Савчева от Костиево също положи клетва като общински съветник в Община Марица. Тя е сред най-младите в новия състав на местния парламент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...