Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » РИОСВ – Пловдив, наложи санкции за над 35 000 лв. през октомври
Бизнес Екология Пловдив

РИОСВ – Пловдив, наложи санкции за над 35 000 лв. през октомври

През октомври експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив, са извършили 210 проверки на 191 обекта, от които 96 са планови и 114 – извънредни. Двадесет и пет от проверките са комплексни. В рамките на проведения контрол експертите са направили 68 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

За установените административни нарушения на Закона за опазване на околната среда и секторните закони са съставени 12 акта – 5 от тях са по Закона за чистотата на атмосферния въздух, 4 –  по  Закона за управление на отпадъците, и 3 – за нарушаване изискванията на Закона за биологичното разнообразие. За един месец директорът на РИОСВ е издал 9 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и глоби в общ размер на 35 500 лева.

Общо събраните суми от РИОСВ – Пловдив, по наложени глоби и санкции през октомври са над 30 000 лева, а повече от половината от получените средства са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции, са Садово – 5501 лв., Пловдив – 5316 лв., и Карлово – 2016 лева.

През октомври инспекцията е сезирана повече от 80 пъти от граждани и институции – постъпили са 76 сигнала на „зеления телефон“, както и 7 писмени жалби. По всички са предприети своевременни действия. Сред тях е случаят на получен от полицията сигнал за отглеждане на защитени от Закона за биологичното разноообразие птици в частен дом в Пловдив. При проверката е установено, че се отглеждат 14 екземпляра от вида щиглец и едно обикновено конопарче. На нарушителя е съставен акт, а птиците са пуснати на свобода.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...