Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Варварско посегателство: Огромният графит с лика на Христо Ботев е осквернен
Важно Спорт Спорт Важно

Варварско посегателство: Огромният графит с лика на Христо Ботев е осквернен

Вандалска изцепка, която явно е стоплила за минутка заешките сърчица на група безродни индивиди. Само така може да се опише посегателството върху лика на Христо Ботев, който грее на Коматевския възел. Огромното изображение на великия поет и революционер радва всички, които влизат или излизат от Кичука. То е дело на привърженици на Ботев Пловдив. Освен него, там са изрисувани с любов и други чисто български мотиви, с които пловдивчани се гордеят.

Трудно е да се обясни що за подчовеци са си позволили да сквернят лика на Христо Ботев на фона на парахода „Радецки“. И то с червена боя върху едното око. По всяка вероятност варварите са издебнали тъмна част от денонощието и тогава са се впуснали в „тежка“ битка срещу неодушевен предмет, каквъвто в случая е стената.

Пловдив Прес потърси за коментар част от хората, които са изрисували графитите, а наскоро ги и освежиха. Те споделиха, че нямат категоричен отговор кой стои зад срамния акт, но подозират фенове на Левски. Припомняме, че вчера Ботев надви столичани с 1:0 в Коматево, а мощна агитка подкрепяше „сините“.

„Не можем да хвърляме обвинения върху никого, защото не сме видели с очите си. Надяваме се, че подобни безродни действия не идват от локомотивци, макар че и това е напълно възможно“, добавиха бултрасите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...