Новини Пловдив » Важно » Зико встъпи в длъжност, Тотев му пожела волски нерви ОБЗОР
Важно Градът Община Политика

Зико встъпи в длъжност, Тотев му пожела волски нерви ОБЗОР

Досегашният градоначалник пропусна клетвата, от бившите кметове дойде само Славчо Атанасов

Ваня ДРАГАНОВА

Здравко Димитров официално встъпи в длъжност като кмет на Пловдив, а след като му предаде ключа на общината, Иван Тотев му пожела волски нерви. И двамата говориха за приемственост в работата на местната администрация „Най-много се радвам, че в последните седмици виждаме една приемственост, така и трябва да бъде. Пожелавам на г-н Димитров здрави нерви, защото Община Пловдив е изключително сериозно занимание, биволски нерви са необходими“, каза Тотев.

„Има започнати и нови проекти, по които ще работим, защото трябва да има приемственост. Оттук нататък Пловдив е един и е над всички“, заяви Зико и благодари за сърдечното посрещане в общината. А то беше много масово – почти целият екип на градската управа го чакаше пред сградата, до която новият кмет стигна заедно с митрополит Николай начело на литийно шествие от църквата „Света Марина“. Преди това там беше отслужен молебен за успех на новата власт.

Клетвата сутринта премина без изненади и за председател на Общинския съвет беше избран Александър Държиков от ГЕРБ. Единствената друга номинация беше на Веселка Христамян от Демократична България, която получи 5 гласа, а тъй като съветниците от тази формация са 4, очевидно е била подкрепена и от някой от друга група. Деветима съветници – 7-те от БСП е вероятно двама от НФСБ не отбелязаха вот за никого, което прeвърна бюлетините им в недействителни. До това протестно гласуване се стrгна, след кdто предложението на Николай Радев от БСП в бюлетината да има квадратче „Не подкрепям никого“ беше отхвърлено.

Клетвата водеше новият областен управител Дани Каназирева, която пък ще бъде въведена официално в длъжност утре. Иван Тотев не дойде на тържествената сесия, а от бившите кметове церемонията уважи само Славчо Атанасов.

На досегашния председател на Общинския съвет Савина Петкова не беше дадена думата – дори за да пожелае успех в новия мандат. Здравко Димитров ще представи екипа си утре.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close