Новини Пловдив » Свят » Разясняват на българите на Острова какво ги чака след Брекзит
Свят

Разясняват на българите на Острова какво ги чака след Брекзит

brexit

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Лондон продължава да организира информационни дни за българската общност във Великобритания. По време на срещите сънародниците ни ще получат информация за стъпките, които трябва да предприемат, за да гарантират правата си след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

На 15 ноември от 18:30 ч. ще се проведе среща с българската общност в град Норич, на адрес: Methodist Church, Heartsease Lane, Norwich, NR7 9NR.

На 16 ноември ще се проведе информационен ден в град Питърбъро от 12:00 часа, на адрес: ресторант Tavan, 77 Lincoln Road, Peterborough, PE12SH.

Припомняме, че на 30 март 2019 г. официално стартира британската Схема за уседналост, по която българските граждани и членовете на техните семейства могат да подават заявления за получаване на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост. От същата дата кандидатстването може да се извърши и с лична карта.

Подаването на заявления е безплатно и се извършва на адрес: https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/applying-for-settled-status.

Схемата за уседналост ще се приложи от британските власти дори при напускане на ЕС без споразумение. При „твърд“ Брекзит българските граждани, пребиваващи в Обединеното кралство, ще могат да кандидатстват за статут на уседналост до 31.12.2020 г.

Повече информация относно правата на гражданите след Брекзит можете да намерите на електронната страница на посолството: http://bulgarianembassy-london.org/brexit/ .

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close